Mel Gibson sosem volt még ennyire mélyen

2016.04.05. 11:00

Mel Gibson talán még sosem volt olyan mélyen, mint most, a Blood Father című akciófilmben. Lakókocsiban él a sivatag közepén, tetoválások készítésével tartja el magát, és úgy néz ki, mint egy hobó, aki már évekkel ezelőtt eljátszotta kártyán a motorbiciklijét. „Egy igazi sikertörténet vagyok” – mondja a most kiadott előzetesben Gibson, és a színész botrányainak fényében ezt egy vastagon önironikus kiszólásként kell értékelnünk tőle.

A Blood Father amúgy egy tökös, B-kategóriás akciófilmnek tűnik, amiben annyi por és kosz van, mint a legkiábrándultabb westernfilmekben. Gibson egy becsődölt apát játszik, akinél ismét jelentkezik a lánya. A családegyesítés nem várt következménye, hogy a visszatért kamaszlánnyal annak balhés ismerősei is feltűnnek, és rövidesen ugyanúgy ostrom alá veszik Gibson lakókocsiját, ahogy az már egyszer a Halálos fegyver-sorozatban megtörtént.

Diego Luna és Mel Gibson a Blood Father című filmbenForrás: Icon Film

A 13-as rendőrőrs remake-jét és a Halálos közellenség-et jegyző Jean-Francois Richet rendezte a Blood Father-t, az amerikai premier dátuma nem ismert, Angliában augusztus 25-től lehet majd látni. A filmet várjuk, mert hiába hatvanéves már Mel Gibson, továbbra is jól áll neki a kissé becsavarodott, duplacsövű puskával kommunikáló akcióhős szerepe. A magyar címen sem kell agyalni, a Vérpapa adja magát. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK