Két hónapja írtam a Twitteren, hogy kéne egy olyan film, amiben Lizzy Caplan játssza Marion Cotillard húgát. Most ezt annyival toldanám meg, hogy szóljon inkább három lánytestvérről ez a film, és a legkisebbet alakítsa Amber Anderson.

Ő Amber AndersonForrás: Amber Anderson Instagram

A 24 éves brit modellre abban a reklámban figyeltem fel, amit A szégyentelen és az Oscar-díjas 12 év rabszolgaság rendezője, Steve McQueen csinált a Burburry új férfiparfümjéhez. McQueen még véletlenül sem hagyományos parfümreklámban gondolkodott, komplett háromperces kisfilm készült itt, aminek az egyik különlegessége, hogy a ritkán használt 70mm-es nyersanyagra forgott (az utóbbi húsz évben csak Tarantino Aljas nyolcas-ánál, a The Master-nél és a Samsara - A lét örök körforgása című dokumentumfilmnél nyúltak ehhez a megoldáshoz).

A reklámfilm ennek megfelelően gyönyörű kiállítású, a zenéje is tök hangulatos, de számomra mégis az a legnagyobb érdeme, hogy megismertetett Amber Andersonnal, aki bizonyos szögekből tényleg pontosan úgy néz ki, mint a Piaf Oscar-díjas színésznője úgy az első Taxi idején.

Az 1992-es születésű Anderson is kacérkodik már pár éve a színművészettel, és ha még nem is jutott olyan magasságokig, mint Cotillard, azért álldogált már Natalie Portman közelében a Király! című középkori füves komédiában, egész nagy szerepeket játszott a The Riot Club és a We Are the Freaks című filmekben, feltűnt a Fekete tükör című zseniális angol tévésorozat egyik részében, az év végén pedig láthatjuk majd a Rowan Atkinsonnal újraindított Maigret-sorozat második epizódjában. Mostantól figyelni fogom a ténykedését.