Hetvenkilenc éves korában elhunyt Barbara Turner hollywoodi forgatókönyvíró és producer. Többek között Julie Christie, Ed Harris, Nicole Kidman és Clive Owen keltették életre az általa megálmodott karaktereket. Georgia című forgatókönyvéből 1995-ben forgattak filmet, az egymással rivalizáló énekes testvérpárt Mare Winningham és Turner lánya, a legutóbb az Aljas nyolcas-ban remeklő Jennifer Jason Leigh játszotta el.

Barbara Turner az általa írt Balett-társulat című Robert Altman-film premierjén 2003-banForrás: AFP

Első nagy sikerét az 1968-ban debütált Petulia című párkapcsolati drámával aratta, amelyben a szabad szellemű, lelkileg labilis Julie Christie üldözte szerelmével George C. Scottot. Ő írta a híres amerikai festő életét feldolgozó Pollock-ot, amelyért Marcia Gay Harden Oscart nyert a legjobb mellékszereplő kategóriájában, a főszerepet játszó Ed Harris pedig jelölésig jutott.

Utolsó befejezett munkájában, a Hemingway & Gellhorn című HBO-filmben Clive Owen és Nicole Kidman formálta meg a legendás írót és szerelmét, akik a spanyol polgárháború közepette is tudtak időt szakítani egy hatalmas szeretkezésre.