Spielberg lágyszívű óriásának jár a pacsi

2016.04.06. 12:13

A barátságos óriás (The BFG) első előzetesében még csak a kezét láthattuk a nagyra nőtt teremtménynek, aki megzavarta az árva kislány éjszakai olvasását. A második trailer már az arcát is megmutatja, és az óriások világa is feltárul előttünk: kiderül, hogy közöttük is vannak alacsony növésűek és kitaszítottak.

Steven Spielberg legújabb mesefilmje két magányos lélekről szól, akik magasságbeli különbségeik ellenére barátok lesznek. A rendező nagyon élvezhette a közös munkát az Oscar-nyertes Mark Rylance-szel a Kémek hídjá-ban, ugyanis ismét vele dolgozott. Az angol színész nem csupán a hangját kölcsönözte a címszereplő óriásnak, hanem még az arcát is róla mintázhatták. Az elrabolt kislányt Ruby Barnhill formálja meg, akinek ez az első mozis szerepe.

A címszereplő A barátságós óriás című filmbenForrás: Freeman Film

A második előzetes sokáig abba a hitbe ringat minket, hogy a kislánynak remek helye lesz a barátságos óriás mellett, ám az utolsó pillanatok kellemetlen meglepetést tartogatnak: orknak kinéző lények tűnnek fel, akiket akár a Warcraft-filmből is szalaszthattak volna. Steven Spielberg most Roald Dahl egyik meséjéből készített filmet, amely június 30-án debütál a magyar mozikban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK