Gyilkosság miatt lilában látja a világot

2016.04.07. 13:55

Két héttel a Tiszta szívvel című kerekesszékes akcióvígjáték első előzetese után, és két héttel a mozibemutató előtt kiadták az első posztert is a filmhez. Meglepő módon rögtön egy karakterplakáttal indítottak, Fenyvesi Zoltánt láthatjuk rajta minimalista, lilás körítésben.

A Tiszta szívvel első plakátjaForrás: A Company Hungary

Fenyvesi a való életben is mozgássérült, a filmben bérgyilkosnak áll, és Thuróczy Szabolcs mellett sajátítja el a szakma csínját-bínját. A plakáton csukott szemmel koncentrál nagyon erősen, talán éppen az első gyilkossága előtt pillanatokban láthatjuk, erőt próbál magában gyűjteni a ravasz meghúzásához. A vértócsa persze azt is jelentheti, hogy már elkövette a gyilkosságot.

A poszter stílusos, gondolkodásra ingerel, egyedül azt nem értjük, miért nem adtak ki hasonló karakterplakátokat a két másik főszereplővel, Thuróczy Szabolccsal és Fekete Ádámmal. Legalábbis ezeket a típusú posztereket nem egyenként szokták kiadni.

Reméljük, lesz majd még mozgalmasabb, a film akcióvígjáték jellegét jobban kidomborító, ez által a nézőket jobban megfogó plakát is. Példát vehetnének mondjuk a Hasta La Vista című belga film plakátjáról, amin női lábak közé szorították be a mozgássérült főszereplőket.

Hasta La Vista című film moziplakátjaForrás: Mozinet

Fenyvesi Zoltán már azelőtt nagy rajongótábort gyűjtött maga köré, mielőtt még kipróbálta volna magát színészként. Wheelchairguy néven posztol Instagramon, amelyet majdnem tízezren követnek, stylistnak tanul, szerepelt az egyik üdítőmárka kampányfilmjében, a SUHANJ! Alapítvány oszlopos tagja, 2014-ben letekerte handbike-jával a New York Maratont.

Fenyvesi Zoltán és Till Attila a plakát fotózásánForrás: Fenyvesi Zoltán Instagram

A forgatáson is volt olyan hét, hogy hétfőtől szombatig a filmen dolgozott, vasárnap pedig teljesített egy maratont. Élő cáfolata annak a sztereotíp elképzelésnek, amely szerint reggeltől estig tolószékbe zárva, egy szobában ücsörögnek a mozgáskorlátozottak.

Till Attila legújabb filmjét április 28-től lehet látni a magyar mozikban. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK