Ennek a kismadárnak egy buborék is nagyon izgi

2016.04.09. 00:00

A júniusban mozikba kerülő Szenilla nyomában-nal sem szakad meg a Pixar hagyománya, mielőtt még a víz alá merülnénk az amnéziás doktorhal társaságában, egy újabb rövidfilmet nézhetünk meg a stúdiótól. A Némó nyomában folytatása előtt vetített Piper egy szalonkafiókáról szól, akinek le kell győznie a víztől való félelmét, hogy táplálékhoz jusson, és most az első képet is kiadták a rajzfilmből, amelyen éppen egy buborékra csodálkozik rá a kismadár.

Alan Barillaro 1998 óta dolgozik a Pixarnál, először az Egy bogár életé-n munkálkodott animátorként. A Szenilla nyomában-t is jegyző Andrew Stanton rendezőnek tetszettek Barillaro tesztanimációi, és arra biztatta, hogy folytassa a munkát, és a történetet is alaposan dolgozza ki.

Egy képkocka a Piper című filmbőlForrás: Pixar

A Piper szokatlan perspektívából mutatja meg a vízparti világot: a fióka szemszögéből nézve sokkal veszélyesebbnek tűnnek a partra kifutó hullámok. „Mint amikor egy gyerek a játszótéren van, elesik, és nagyon parányinak érzi magát. De aztán talál valakit, aki még nála is kisebb, és ez erőt ad neki ahhoz, hogy leporolja magát, és folytassa a játékot” – összegezte a rendező az Entertainment Weeklynek, hogy milyen érzéseket akar közvetíteni, és mi az a tanulási folyamat, amit ábrázolni akar.

„Ez egy gyerek története, aki a tápláléklánc működését tanulja meg az egyik szülőjétől, illetve egy másik gyerektől is elles dolgokat.” De hogy ki is lesz ez a másik gyerek, azt már nem árulta el Barillaro.

A legutóbbi Pixar-film, a Dínó tesó előtt a Szandzsaj szupercsapata című kisfilmet vetítették le. Gyönyörűen kivitelezett alkotás, nem csoda, hogy később Oscar-díjra is jelölték, de a legfiatalabbaknak nem való. Olyan durván látják el benne a hindu istenek a gonosz baját, hogy a kritikusunk lányai rosszat álmodtak tőle. Ez a veszély biztosan nem fog fenyegetni a Piper megnézése után, a kisfilmet a Szenilla nyomában-nal együtt június 16-tól láthatjuk a moziban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK