Charlize Theron kis túlzással kisbolygónyi méretű kamiont vezetett a Mad Max-ben, és még Tom Hardyt is elhomályosította. Ezek után már csak szimpla levezetés lesz neki, hogy a Halálos iramban-sorozat nyolcadik részében ő fog szembeszállni Dominic Torretóval és egyre gyarapodó családjával. Theron az első Oscar-díjas színész, aki szerepet vállalt a sorozatban.

Charlize Theron a WE Day California gáláján 2016 áprilisábanForrás: AFP/2016 Getty Images/Mike Windle

Azon túl, hogy egy gonosz karaktert formál meg, mást nem tudott meg a szerepéről a Variety. Már régóta kerülgette a produkció Theront, de a színésznő nem akart elköteleződni addig, míg el nem készült a forgatókönyv végleges verziója. És még ezután is elodázta a döntést, mivel a The Grey Man című kémfilm is komolyan érdekelte. A The Grey Man forgatókönyvét jelenleg átdolgozzák, hogy Theron eljátszhassa az eredetileg férfiszínészre írt főszerepet. Így aztán felszabadult annyi idő, hogy a Halálos iramban 8-at is elvállalhassa.

A sorozat legújabb részét a Straight Outta Compton-t is jegyző F. Gary Gray rendezi, aki Az olasz meló 2003-es remake-jében már dolgozott együtt Theronnal. A forgatás nyáron veszi kezdetét, a film premierdátumát 2017. április 14-re tűzték ki.