Magyarul szerencsétlenkedik Ryan Gosling és Russell Crowe

2016.04.13. 14:14

Először az Origo Filmklubon láthatja magyar szinkronnal a Rendes fickók című akcióvígjáték legújabb előzetesét, melyben a magánnyomozót alakító Ryan Gosling és a mindent izomból megoldó Russell Crowe próbál megtalálni egy eltűnt lányt. Hamarosan hullani kezdenek az emberek mellőlük, és ha ez nem lenne elég ijesztő számukra, még egy óriáslégy is beszáll a kocsijukba.

A Vasember 3 sikerrel zárt kitérője után Shane Black ismét visszatért ahhoz a filmtípushoz, aminek a forradalmasítása miatt a leginkább szeretjük őt. Fanyalogni szokás az önismétlés láttán, de a Halálos fegyver és Az utolsó cserkész írója, a Durr, durr és csók író-rendezője annyira érzi a buddy filmeket, hogy felőlem élete végéig alkothatna ebben a zsánerben, egy rossz szavam nem lenne. Magyarul haverfilmnek fordítható ez a műfaj, amelyben általában két, egymással kezdetben egyáltalán nem kompatibilis ember kénytelen együtt dolgozni.

Ryan Gosling és Russel Crowe a Rendes fickók című filmbenForrás: Freeman Film

Gosling nem éppen a magánnyomozó szakma csúcsát képviseli a Rendes fickók-ban. Felvilágosítás helyett becsap egy nyilvánvalóan habókos öregasszonyt, illetve egy zárt ajtót se tud kinyitni anélkül, hogy össze ne vérezze magát. Crowe-t nem a gondolkodásért fizetik, pofonokkal kell a rá bízott ügyet rövidre zárnia. Aki valódi eredményt akar, az nem erre a két fickóra bízná a nyomozást.

A Rendes fickók a hetvenes évek Los Angelesében játszódik, és az előzetes alapján dúskálni fogunk a mulatságos akciójelenetekben és a frappáns párbeszédekben. A két főszereplő megbízóját Kim Basinger alakítja, jó lesz őt a Szigorúan bizalmas után tizenkilenc évvel ismét együtt látni Crowe-val.

Gosling Zámbori Soma, filmbéli partnere Kőszegi Ákos hangján szólal meg, a Rendes fickók-nak valószínűleg a cannesi-filmfesztiválon tartják a világpremierét, a magyar mozikban május 26-tól lesz látható.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK