Két hete adtunk hírt arról, hogy a Deltá-t és a Fehér Isten-t jegyző Mundruczó Kornél betörhet Hollywoodba. A stúdiók nagy érdeklődést mutatnak a Deeper című mélytengeri sci-fi iránt, amit Max Landis forgatókönyvéből rendezne Mundruczó a háromszoros Oscar-jelölt Bradley Cooper főszereplésével. A Deadline most úgy értesült, hogy az összes stúdióval tárgyaltak, és a James Bond-filmeket is gyártó MGM áll a legközelebb ahhoz, hogy megszerezze magának a projektet.

Bradley CooperForrás: InterCom

Ha megkötik az üzletet, negyvenmillió dolláros költségvetéssel indulhat el a film gyártása. A magyar rendezők közül eddig csak Antal Nimród dolgozhatott ilyen magas büdzséből: a Ragadozók szintén negyvenmillióból készült. A Deadline szerzője már most megkockáztatja, hogy Oscar-esélyes projektről van szó.

A mélytengeri Gravitáció-ként jellemzett filmben Bradley Cooper egy kegyvesztett űrhajóst alakítana, aki egy újonnan felfedezett óceáni árokba merül alá. Egyes vélekedések szerint ebben az árokban lehet a Föld legmélyebb pontja. A fickónak hamarosan fizikai és pszichológiai értelemben is harcba kell szállnia a tenger mélyén lakozó, titokzatos erőkkel.

Mundruczó KornélForrás: AFP

Mundruczó március elején 697 millió forint gyártási támogatást kapott a Filmalaptól a Felesleges ember című menekültes filmjére, akkoriban arról volt szó, hogy május elején el is kezdődik a forgatás. Ezt a tervet írhatja felül a Deeper, amennyiben gyorsan összeáll a finanszírozása, és a hollywoodi karriernek szavaz elsőséget a magyar rendező.