Nézzen bele a következő Oscar nagy esélyesébe!

2016.04.19. 11:23

Tudják mi a közös a Winter’s Bone-ban, A messzi dél vadjai-ban és a Whiplash-ban? Mindhárom film elnyerte a Sundance filmfesztivál fődíját, majd bő egy évvel később az Oscar-gálán is jelölték őket a legjobb film díjára. Minden esély megvan rá, hogy az idei Sundance győztese, a 17,5 millió dolláros rekordáron elkelt The Birth of a Nation is ehhez az illusztris társasághoz fog csatlakozni. A most kiadott előzetesnek hála végre mi is belenézhetünk Nate Parker agyondicsért, egy rabszolgalázadást elmesélő filmjébe.

Az eddig színészként, a Végzetes hazugságok-ból vagy a Non-Stop-ból ismert Parker nincs híján az ambíciónak, az ország születéséről szóló Amerika hőskora című némafilmes klasszikus címét adta a rendezői bemutatkozásának. Az előzetes legnagyobb részét a rabszolgák megaláztatása teszi ki. A Nate Parker által játszott írástudó prédikátor először még azon dolgozik, hogy az ültetvényen dolgozó embereket rávegye sorsuk elfogadására, de a sok szenvedést látva végül lázadást szít. 

Nate Parker a The Birth of a Nation című filmbenForrás: Fox Searchlight

Az utolsó képeken már azt láthatjuk, ahogy a feketék megrohamozzák a puskákkal felszerelt fehéreket. Megrendítő, kegyetlen és szenvedélyes alkotásra számítunk, amely a 12 év rabszolgaság-hoz hasonlóan rávilágítja a figyelmet Amerika történelmének egyik sörét foltjára. Az ültetvény tulajdonosát Az U.N.C.L.E. emberé-ből ismert Armie Hammer játssza, a drámát október 7-től vetítik az amerikai mozik, a magyarországi bemutatóval kapcsolatban egyelőre nem jött hír.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK