Bejelentették a Jurassic World folytatásának rendezőjét, a legújabb dinós kalandot a spanyol Juan Antonio Bayona jegyzi. Az első rész rendezője, Colin Trevorrow maga jelentette be a Twitteren, hogy Bayonának adja át a stafétabotot. Trevorrow csak íróként és producerként vesz részt a munkában, helyette inkább a The Book of Henry című, CGI helyett az emberi érzelmekre koncentráló drámára és a Star Wars kilencedik részébe fekteti az energiáit.

Chris Pratt és Bryce Dallas Howard a Jurassic World című filmbenForrás: UIP Dunafilm

Aki Bayona legjobb munkájára kíváncsi a rendezőnek, az a múlt évtized európai horrorreneszánszának egyik csúcsdarabját, az Árvaház-at szerezze be tőle. A hangulatos kísértetházas ijesztgetés után máris hollywoodi színészekkel volt alkalma dolgozni, A lehetetlen-ben hurrikánt küldött Naomi Watts és Ewan McGregor ellen. A bemutatás előtt álló Szólít a szörny című filmjében az anyja halálos betegségével megbirkózni képtelen főszereplő kisfiút egy fa alakú, Liam Neeson hangján megszólaló teremtmény látogatja meg éjszakánként.

Az egyelőre még cím nélküli folytatásban Chris Pratt és Bryce Dallas Howard is visszatér, álliíólag most már a szigeten kívül is el fog szabadulni a pokol az őslények miatt. A világszinten 1,67 milliád dollárt termelő Jurassic World a tavalyi év második legtöbb pénzt hozó filmje volt, a folytatás premierét június 22-re tűzték ki.