Kijött A hét mesterlövész remake-jének első előzetese, és úgy tűnik, szigorúan tartják magukat az 1960-as westernklasszikus történetéhez, egy párbeszédet például – ha emlékeim nem csalnak – egy az egyben emeltek át az eredetiből. Egy banditák által kifosztott és uralt település fegyverforgatók segítségét kéri, hogy bosszút álljanak elnyomóikon, és kiűzzék őket a faluból.

A szereposztás olyan értelemben követi az eredeti filmet, hogy ebben a feldolgozásban is számos sztár tűnik fel: a tetőtől talpig feketét viselő Denzel Washington úgy ül a lovon, mintha egy szobor lenne, a csibészségét most is felvillantó Chris Pratt alig várja, hogy felrobbantson valamit, érdekes lesz látni, hogy az eddig inkább emberközeli drámákban brillírozó Ethan Hawke mihez kezd magával a vadnyugaton. Ahogy a 1960-as filmben Yul Brynnert Steve McQueen, úgy alighanem a mostani feldolgozásban is túl fogja nőni Pratt Washingtont.

Denzel Washington és Chris Pratt A hét mesterlövész című filmbenForrás: MGM

Az eredetihez képest változás, hogy sokszínűbb lett a zsoldoscsapat: most már egy harci díszeit viselő komancs indián (Martin Sensmeier) és egy titokzatos ázsiai fickó, A jó, a rossz és a furcsá-ban már komoly westernes tapasztalatokat szerzett Byung-hun Lee is a telepesek segítségére siet. Az előzetes semmi jelét nem adja annak, hogy ebből egy újabb westernklasszikus válhat, de ugyanakkor a kedvet is meghozza a filmhez, amennyiben megelégszünk annyival, hogy ismert arcok puffantanak le rendszeres időközönként kalapos fickókat, és közben Pratt mindig csinál valami mókásat.

A hét mesterlövész szeptember 22-én kerül a magyar mozikba, a filmet a Kiképzés-t, A védelmező-t és a Mélyütés-t jegyző Antoine Fuqua rendezte.

A hét mesterlövész a hét mesterlövész című filmbenForrás: MGM