Először az Origo Filmklubon nézheti meg a Harry Potter világában játszódó Legendás állatok és megfigyelésük legújabb előzetesének magyar szinkronos verzióját. Immáron Czvetkó Sándor ismertet meg minket a rakoncátlan bőröndjével Amerikába utazó Goethius Salmander előtörténetével: kicsapták a Roxfortból, mert egy bestiával embereket veszélyeztetett. Hibájából nem tanult, a trailerben azt nézhetjük végig, hogyan csempész át a tengerentúlra pár hosszú karmú fantázialényt.

Engem leginkább a húszas évek New Yorkjának és a mágiának a tetszetős összekeverése hozott lázba, a rajongók körében viszont Dumbledore nevének említése keltette a legnagyobb hullámokat. Máris beindultak a találgatások arról, hogy a Harry Potter-sorozat szereplői vajon felbukkannak-e a spinoffban. A választ az egyik mellékszereplő, Salmander szobatársát játszó Dan Fogley árulta el egy MTV-nek adott interjúban: A történet előrehaladtával hallhatjátok majd a kedvenc karaktereitek neveit, és akár még fel is tűnhetnek a fiatalkori másaik.

Eddie Redmayne a Legendás állatok és megfigyelésük című filmbenForrás: InterCom

A Harry Potter nélküli, ám ugyanúgy a J.K. Rowling által megteremtett fantáziavilágban játszódó Legendás állatok és megfigyelésük főszerepét Eddie Redmayne alakítja, feltűnik még benne Katherine Waterston és Colin Farrell, akikkel november 18-től lehet majd találkozni az amerikai mozikban. A magyar premier dátuma még nem ismert, de biztosra vehetjük, hogy nem lesz nagy időbeli eltérés.