Ha Joaquin Phoenix játszik egy filmben, akkor arra a történettől, műfajtól és a megformált karaktertől függetlenül oda kell figyelni. Ráadásul most nem akárkinek, hanem a történelem egyik leghíresebb alakjának a bőrébe bújhat bele. Jézust játszhatja el a Mary Magdalene című drámában – tudta meg a Hollywood Reporter. Még tárgyalnak A nő-ben vagy a The Master-ben is lenyűgöző alakítást nyújtó színésszel, aki remélhetőleg be tudja illeszteni a programjába a nyáron kezdődő forgatást.

Joaquin Phoenix a Beépített hiba című filmbenForrás: Warner

A címszerepet a legutóbb a Carol-ban remeklő Rooney Mara játssza el. Az alkotók úgy érzik, hogy Mária Magdolna élete még sosem volt a maga teljességében kibontva a filmvásznon, így most egy rá koncentráló filmet akarnak készíteni. Az egyik legtitokzatosabb és leginkább félreértett személynek nevezik a Biblia szereplői közül, és az a tervük, hogy egy hiteles és humanista portrét rajzoljanak róla. Mel Gibson A passiójá-ban Monica Bellucci, a Krisztus utolsó megkísértésé-ben pedig Barbara Hershey játszotta el.

Évszázadokon át prostituáltnak tartotta Mária Magdolnát a keresztény hagyomány, ám valójában több, Bibliában szereplő nőalakot mostak össze. Nincs egyértelmű utalás arra, hogy a Jézus lábát megmosó „bűnös nő”, és a Jézus sírját felkereső Mária Magdolna ugyanaz a személy lenne.

A filmet Garth Davis rendezi, aki többek között A tó tükre című nagyszerű, Új-Zélandon játszódó krimi több epizódját jegyezte, illetve bemutatás előtt áll a Rooney Mara, Nicole Kidman és Dev Patel főszereplésével készült Lion című bemutatkozó nagyjátékfilmje.