Öt év telt a Sherlock Holmes 2: Árnyjáték óta, de Guy Ritchie, illetve Robert Downey Jr. és Jude Law zsúfolt munkarendje miatt egészen idáig nem tudtak nekiállni a folytatásnak. A rendező Az U.N.C.L.E. emberei-vel volt elfoglalva, Vasember megformálójának idejét pedig a szuperhősfilmek kötötték le. Most viszont többen is mozgolódni kezdtek a harmadik rész elkészítése érdekében.

Robert Downey Jr. a Sherlock Holmes 2: Árnyjáték egyik plakátjánForrás: InterCom

Robert Downey Jr. a Shortlistnek árulta el, hogy jelenleg is beszélgetnek a filmről, és még idén el szeretné kezdeni a forgatást: „Ha Skype-on is megoldható lenne a forgatás, egy hét alatt elkészülnénk vele. A Sherlock-filmek készítése örömet okoz számunkra, így idén megpróbálunk egyet tető alá hozni. Állandóan fáradtnak érzem magam, de ezzel a projekttel kapcsolatban nagyon lelkes vagyok.”

A Sherlock Holmes harmadik részéhez a Vasember 3-at jegyző Drew Pearce írt forgatókönyvet. Új fejlemény, hogy James Coyne-t a forgatókönyv újraírásával bízták meg – értesült a Deadline. Coyne legutóbb a Kincses sziget című kalandregényt dolgozta fel a Warner számára.

Jude Law és Robert Downey Jr. a Sherlock Holmes 2: Árnyjáték című filmbenForrás: InterCom

„Azt szeretnénk, hogy jobb legyen, mint az első kettő. Biztosra akarunk menni, hogy ez a rész elegánsabb és szellemesebb legyen, de megmaradjon ugyanabban a világban” – osztotta meg elvárásait Jude Law az Empire újságírójával.