Kapkodnak a magyar rendezők után nyugaton

2016.05.02. 11:54

Nemrég meglepő és nagy várakozásokra okot adó fejlemény volt, hogy a Fehér Isten-t jegyző Mundruczó Kornél legközelebb Bradley Cooperrel merül le egy mélytengeri árokba. Most az derült ki a Screen Daily híréből, hogy egy másik magyar rendező is leforgathatja idén az angol nyelvű bemutatkozását.

Szász JánosFotó: Bielik István - Origo

Szász János több fesztiváldíjat is begyűjtött, majd az Oscar szűkített listájáig jutott a 2013-ban bemutatott A nagy füzet című alkotásával, nemrég forgatta le Nagy Zsolt és Gryllus Dorka főszereplésével a Sóhajok hídja című filmjét, amely egy brutális gyilkosságot dolgoz fel, télen pedig már Skóciába utazik, hogy a Blue Jasmine-ért Oscarra jelölt Sally Hawkinsszal forgasson filmet. A brit színésznőt legutóbb a Godzillá-ban, illetve a Paddington-ban láthattuk a magyar mozikban, de a legismertebb szerepét Mike Leightől kapta a Hajrá, boldogság! című 2008-as filmben.

Sally Hawkins a Hajrá, boldogság! című filmbenForrás: SPI

A Cross My Mind másik főszerepét Jack Lowden játssza, akinek az első fontos mozis szerepe ’71 című északír háborús drámához kötődik. Szász előtt már Christopher Nolan is fantáziát látott benne, beválogatta a Dunkirk című filmjének a szereplőgárdájába. A magyar rendező első angol nyelvű filmje egy heves és erotikus szerelmi történet lesz: egy megvakult katona és a férfit ápoló férjes asszony között szövődik a szerelem, a nőről viszont később kiderül, hogy mégsem az, aminek a katona hitte.

Ez egy hihetetlenül szexi és megindító film, amiben semmi az, aminek látszik - büszkélkedett a Cross My Mind-dal a forgalmazó, illetve azt ígérte, hogy a nézők mozdulni sem fognak tudni az izgalomtól.

Szász Jánosnak már van tapasztalata a külföldi színészek vezetésében, az Ópium – Egy elmebeteg nő naplója című filmjének a két főszerepét a dán Ulrich Tomsen és Kirsti Stubo játszotta el. A tervek szerint télen kezdik el forgatni a Cross My Mind-ot Glasgow-ban, a város kikötői negyedében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK