Katasztrófát sejtet az első fotó az új Alien-filmből

2016.04.28. 11:37

Kiadták az első fotót a Prometheus folytatásából: mindössze egy fehér ruhát és egy felvarrót lehet rajta látni, de aki otthon van az Alien-sorozat mitológiájában, és mellette még hittanra is járt, az máris egész sok információhoz jut hozzá.

Az első kép az Alien: Covenant című filmbőlForrás: 20th Century Fox

A Weyland-Yutani társaságot nem kell bemutatni a filmek ismerőinek, bizonyos értelemben ez a kapzsi, az emberi életeket simán feláldozó cég a sorozat főgonosza. Először A nyolcadik utas: a Halál-ban lehetett találkozni a nevükkel, a Nostromo is az ő hajójuk volt, amelynek a legénység tudta nélkül az volt a valódi küldetése, hogy derítse fel a rádiójelet sugárzó, földön kívüli űrhajót. Jobb világot építünk - hirdeti a felvarró, de ezt már senki nem hiszi el nekik.

A Prometheus-ban Guy Pearce játszotta a vállalat örök életre vágyó alapítóját és vezetőjét, Peter Weyland-ot, és a felvarróból kiderül, hogy az Alien: Covenant-ban is egy Weyland-Yutani tulajdonában álló űrhajó legénységét követhetjük majd. Ez nem sok jót sejtet.

Michael Fassbender a Prometheus című filmbenForrás: InterCom

A történetről nagy vonalakban annyit lehet tudni, hogy a Covenant legénysége egy titokzatos bolygón száll le, ahol találkoznak az előző részt túlélő, Michael Fassbender által játszott androiddal. Noomi Rapace karaktere is élve megúszta a teremtőkkel való találkozást, de nem tér vissza az Alien: Covenant-ban, helyette a Legendás állatok és megfigyelésük-ben is szereplő Katherine Waterston alakítja az új női főhőst. A Prometheus folytatását 2017. augusztus 7-én mutatják be.

A Covenant-ra is kíváncsiak vagyunk, de Neill Blomkamp Sigurney Weaver főszereplésével készülő Alien-filmterve sokkal jobban lázba hozott minket. Sajnos erre az alkotásra még éveket kell várnunk, hogy moziban láthassuk. Weaver is megerősítette, hogy a Fox stúdiónál nyilvánvalóan nagyobb hatalommal bíró Ridley Scott akarata érvényesült, először ő készíti el a Prometheus folytatását, és csak utána jöhet Blomkamp filmje.

Newt Neill Blomkamp rajzánForrás: Neill Blomkamp Instagram

„Meglepődnék, ha végül nem készítenénk el ezt a filmet. A forgatókönyv nagyszerű, és imádunk együtt dolgozni” – győzködte Weaver a rajongókat, hogy érdemes Blomkamp Alien-folytatására várni. A District 9-t és a Chappie-t is jegyző dél-afrikai rendező legutóbb egy Newtot ábrázoló concept arttal jelezte, hogy nem tett le a filmterve megvalósításakor. Blomkamp filmje a második rész után fog játszódni, valószínűleg semmibe véve a harmadik rész történéseit, visszatér benne Ripley, Hicks és az immáron felnőtt Newt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK