Cikksorozatunkban sorra vesszük a legendás filmes pucérkodásokat, amelyek meghatározóak voltak szerzőink pszichoszexuális fejlődésében. Nehéz feladat hárult az akkor még gyakorlatilag ismeretlen Diane Krugerre a Trója című szuperprodukcióban: egy olyan nőt kellett eljátszania, akiről elhisszük, hogy a férfiak képesek érte háborút kirobbantani. A tündöklő szőke szépség megoldotta ezt a nehéz feladatot: vetkőzésével pillanatok alatt megbabonázza az embert

#81 - Diane Kruger (Trója, Fegyverek dallama, A bálványom, The Age of Ignorance, Lélegezz!)

A 21. században a német színésznők közül eddig kétségkívül Diane Kruger futotta be a legnagyobb karriert Hollywoodban. A Trója Helénájaként lett ismert az egész világban, Nicolas Cage-dzsel titkos kincsek után kutatott, Liam Neeson társaságában Berlin utcáin futkározott, Quentin Tarantino pedig a született mozisztárt látta meg a tündöklő szőke szépségben. Így történt, hogy egy német filmcsillagot formált meg a Becstelen Brigantyk-ban, aki titkon a szövetséges erőknek kémkedett.

Diane Kruger és Michael Fassbender a Becstelen brigantyk című filmbenForrás: UIP Dunafilm

A 175 millióból készült Trója a bemutatása évében, tehát 2004-ben minden idők egyik legdrágább filmjének számított. A kockázat óriási volt, Wolfgang Petersen rendező mégis egy gyakorlatilag ismeretlen színésznőre osztotta a trójai Heléna szerepét, akit a görög mitológiában a világ legszebb nőjének tartanak. Diane Krugerre nehéz feladat hárult, azt kellett elhitetnie magáról, hogy ellenállhatatlansága miatt még háborút is képesek érte kirobbantani a férfiak.

Engem már a fenti filmrészletben látható néhány perces meztelenkedésével is megbabonázott, így nyugodtan kijelenthetem, hogy sikerrel járt az ókori szépség eljátszásakor. Nem sokon múlott, hogy ugyanebben a jelenetben ne Krugert, hanem Dobó Katát láthassuk Orlando Bloom mellett pucéran feküdni. Heléna szerepéért ők ketten maradtak versenyben, de Petersen végül a német színésznőt választotta.

Diane Kruger a Trója című filmbenForrás: InterCom

Mindössze tizenhét másodpercet mutatunk meg a 2002-es Fegyverek dallamá-ból, de már az első öt másodpercéből kiderül, hogy ez egy kevés pénzből összetákolt, a tévék számára készült krimi – szóval tökéletesen beleillik Christopher Lambert karrierjének leszálló ágába, és tipikus kezdet egy modellkedésből színészetre váltó fiatal és csinos nő pályáján. Lambert próbál minél mélyebb és rekedtebb hangon beszélni, Kruger pedig feldúltan ugrik fel, és tekeri fel magára a lepedőt. Érthető reakció, senki nem szereti, ha megzavarják szex közben.

A reality show-k és a bulvárba alámerülő talk show-k felfutására több országban is filmszatírák készítésével válaszoltak. A bálványom című 2002-es francia alkotás is ebbe a vonulatba illeszkedik: az egyik tévéműsor asszisztense élete nagy lehetőségének éli meg, amikor az amúgy szadista vonásokat mutató producer meghívja a villájába, hogy egy új műsorhoz találjanak ki ötleteket.

A hétvége azonban váratlan fordulatot vesz: a producer feleségének az az első dolga, hogy elcsábítsa a fiatalembert, és teszi mindezt a leghatározottabb módon: rögtön ledobja magáról a ruhát, úgy feltankolt óvszerből, hogy hetekig nem kellene kimozdulniuk, és nem vesztegetve az időt csókolózásra, rögtön a férfi sliccénél kezd matatni. A jelenetben Diane Kruger mellett Guillaume Canet színész-rendező látható, akik a való életben öt éven át voltak házastársak (majd a válás után egy évvel a fickó feleségül vette cikksorozatunk egyik korábbi alanyát, Marion Cotillard-t).

Guillaume Canet és Diane Kruger A part című film hollywoodi premierjén 2000. február 2-ánForrás: AFP

Kruger alkatilag tökéletes arra, hogy körberajongott istennőt játsszon, és a Trója után a The Age of Ignorance-ban is egy ilyen típusú szerepet kapott. A kanadai vígjáték főszereplője a való életben egy rakás szerencsétlenség, a nagy gonddal felépített álomvilágában azonban egy nemzetközi filmcsillag látogatja őt, aki minden reggel a férfihoz simul a zuhany alatt, az ágyban pedig elégedetten sikolt fel. Jobban belegondolva, van abban valami, amit a film állít: annyira gyönyörű ez a nő, hogy gyanús, hogy valójában nem is létezik.

A Lélegezz! című thriller szexjelenetében közelről merülhet el a felhevült testű Diane Kruger és partnere látványában. Már ott tartunk, hogy Kruger mellét szorongatja Dermot Mulroney, amikor váratlan fordulatot vesz a film, és kölcsönös örömszerzés helyett már pucéran loholnak a folyosón, hogy minél előbb a lányuk szobájában lehessenek.

A Lélegezz!-ben egy kétségbeesett anyukát formál meg Kruger, aki a férjével együtt már egy mexikói illegális szervátültetés kockázatát is vállalnák, csak hogy megmenthessék a lányukat.

Cikksorozatunk korábbi részei:

#80 - Marozsán Erika
#79 - Gwyneth Paltrow
#78 - Hámori Gabriella
#77 - Ornella Muti
#76 - Christina Ricci
#75 - Alyssa Milano
#74 - Rooney Mara
#73 - Denise Richards
#72 - Marion Cotillard
#71 - Elizabeth Berkley 
#70 - Shannon Elizabeth
#69 - Kerekes Vica
#68 - Ludivine Sagnier
#67 - Sylvia Kristel
#66 - Katie Holmes
#65 - Eva Green
#64 - Virginie Ledoyen
#63 - Patsy Kensit
#62 - Léa Seydoux
#61 - Olivia Wilde
#60 - Kirsten Dunst
#59 - Lizzy Caplan
#58 - Vanessa Paradis
#57 - Jessica Chastain
#56 - Rebecca De Mornay
#55 - Bo Derek
#54 - Keira Knightley
#53 - Gryllus Dorka
#52 - Madeleine Stowe
#51 - Reese Witherspoon
#50 - Scarlett Johansson
#49 - Dobó Kata
#48 - Cindy Crawford
#47 - Rebecca Romijn
#46 - Emily Blunt
#45 - Asia Argento
#44 - Osvárt Andrea
#43 - Drew Barrymore
#42 - Gabrielle Anwar
#41 - Alexandra Daddario
#40 - Charlize Theron
#39 - Gemma Arterton
#38 - Nicole Kidman
#37 - Kim Cattrall
#36 - Amy Smart
#35 - Rosario Dawson
#34 - Jamie Lee Curtis
#33 - Anne Hathaway
#32 - Emmanuelle Seigner
#31 - Anna Falchi
#30 - Amber Heard
#29 - Amber Smith
#28 - Elizabeth Hurley
#27 - Valeria Golino
#26 - Demi Moore
#25 - Angelina Jolie
#24 - Mathilda May
#23 - Mädchen Amick
#22 - Penélope Cruz
#21 - Erika Eleniak
#20 - Paz Vega
#19 - Natasha Henstridge
#18 - Kim Basinger
#17 - Madonna
#16 - Sherilyn Fenn
#15 - Irene Jacob
#14 - Patricia Arquette
#13 - Salma Hayek
#12 - Rachel Weisz
#11 - Marisa Tomei
#10 - Halle Berry
#9 - Heather Graham
#8 - Uma Thurman
#7 - Liv Tyler
#6 - Sharon Stone
#5 - Susan Sarandon
#4 - Jane March
#3 - Jennifer Connelly és Virginia Madsen
#2 - Shannon Tweed
#1 - Phoebe Cates