A fingó hullás őrület most tényleg bedurvul

2016.05.11. 10:31

A Harry Potter-filmekhez hasonlóan a Swiss Army Man-ben is fontos szerepet kap a fantázia, de olyan messzire talán még sohasem került Roxfort világától Daniel Radcliffe, mint most. Ezt az abszurd humorú, mágikus realista Robinson Crusoe-történetet sokan elintézik majd annyival, hogy gusztustalan, de ha hihetünk a kritikáknak, akkor valójában egy megindító történetet mesél az élni akarásról – amiben többet finganak a szokásosnál.

Már az első előzetes is sokaknál kiverhette a biztosítékot Radcliffe partra vetett hullájával. Ehhez képest a mostani korhatáros előzetes még merészebb képekben számol be a kezdetben öngyilkosságot fontolgató Paul Dano és a beszélni kezdő hulla barátságáról. Radcliffe döbbenetes módokon segíti hozzá az életben maradáshoz a modernkori Robinsont, akinek cserébe el kell viselnie, hogy a hulla őszintén a fejéhez vágja az igazságot, és a gyakorta előforduló merevedéseit sem rejtegeti.

Paul Dano és Daniel Radcliffe a Swiss Army Man című filmbenForrás: A24

Már most kijelenthető, hogy a filmtörténet egyik legfurcsább párosát alkotta meg Dan Kwan és Daniel Scheinert, akik DANIELS néven olyan együtteseknek csináltak korábban ötletes videoklipeket, mint a The Shins, a Passion Pit és a Tenacious D. A Swiss Army Man-t július 1-jén mutatják be az amerikai mozik, magyar premierről nincsen tudomásunk. Talán majd a CineFesten látható lesz az ősszel, a miskolci fesztivál előszeretettel válogat a Sundance-en debütált filmek között. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK