Kulturálisan már nincs súlyuk a mozifilmeknek – indokolta meg három évvel ezelőtt Steven Soderbergh rendező, hogy miért hagyja ott Hollywoodot, és koncentrál helyette a tévére. Nagy veszteség volt ez a mozi, hiszen ő jegyezte a zseniális Mint a kámfor-t, vagy a végtelenül stílusos Ocean's Eleven-t. Szerencsére nem lett végleges visszavonulás a dologból: egy rablós filmmel fog visszatérni a mozikba, és már egy szupererős szereplőgárda is összeállt a Logan Lucky-hoz.

Steven Soderbergh és Channing Tatum a Magic Mike Los Angeles-i premierénForrás: AFP/2012 Getty Images/Kevin Winter

Channing Tatum és Soderbergh eddig háromszor dolgozott együtt, és egyszer sem hibáztak. A Magic Mike és a Mellékhatások is remek film lett, A bűn hálójában pedig egyenesen az utóbbi évek egyik legjobb akciófilmje. A Logan Lucky-ban Az ébredő erő-ből ismert Adam Driver lesz Tatum partnere, egy testvérpárt alakítanak, akik nagyszabású rablást akarnak végrehajtani egy NASCAR-futam közben.

Riley Keough az UNICEF gálájánForrás: Picture-Alliance/AFP/Foto: Geisler-Fotopress/Van Tine picture alliance/Dennis Van Tine/Geisler-Fotopres

A projekthez csatlakozott Elvis Presley unokája, Riley Keough is, aki szintén szerepelt a Magic Mike-ban, a legismertebb filmje pedig a Mad Max: A harag útja. A Ted-et író és rendező, illetve a mackó hangját adó Seth McFarlane csatlakozásáról is felröppentek hírek, de az ő részvétele még nem biztos.

Csupán ennyi információt adtak ki eddig a filmről, és még azt sem lehet tudni, hogy mikor kezdik el forgatni. Tudom, ez nem sok, de én nem tudtam várni, minél előbb ki akartam fejezni örömömet amiatt, hogy Steven Soderbergh ismét mozifilm készítésére adta a fejét, ráadásul egy hozzá tökéletesen passzoló műfajban.