Újabb Oscar-díjas színésszel bővülhet a Marvel-univerzum, Anthony Hopkins, Gwyneth Paltrow vagy Michael Douglas után most a 12 év rabszolgaság-ért díjazott Lupita Nyong’o is szuperhősfilmben vállalhat szerepet – adta hírül a Hollywood Reporter. A megegyezés már közel van, ha sikerül mindenben megállapodni Nyong’o Chadwick Boseman oldalán tűnik majd fel a 2018-ban érkező Fekete Párduc-ban.

Lupita Nyong'o 2016 májusábanForrás: AFP

A wakandai szuperhős egy nemeslelkű és megfontolt szuperhősként mutatkozott be az Amerika Kapitány: Polgárháború-ban, akinek a szerelmét alakítja majd Nyong’o. A Vulture végigvette a lehetőséget, hogy pontosan kit alakíthat majd a színésznő: a képregényben évekig együtt volt Viharral Fekete Párduc, de az X-Men jogai másik stúdiónál vannak , így ez a felállás nem opció. A legvalószínűbb, hogy Nyong’o a Párduct védelmező csak nőkből álló elit testőrcsapat, a Dora Milaje egyik tagja lesz majd.   

A színésznőre már ráférne egy igazán jó és emlékezetes szerep, nem alakult ugyanis olyan fényesen a karrierje az Oscar-díj után, mint ahogy azt várni lehetett. A Star Wars: Az ébredő Erő-höz és A dzsungel könyvé-hez csak a hangját adta, így hiába kasszasiker mindkettő, egyikről sem Nyong’o fog az emberek eszébe jutni, a közelgő Queen of Katwe című sakkdráma pedig egy tipikus Disney-filmnek tűnik. A Fekete Párduc-ot 2018. február 2-án mutatják be az amerikai mozik.