Most már a Trainspotting hitetlenkedésre leginkább hajlamos rajongói is megnyugodhatnak, a sok éven át tartó hitegetés után, a húszéves évfordulóhoz időzítve tényleg elkezdődött a második rész forgatása Edinburgh-ben. A brit bulvárlapok lesben állnak a helyszínen, de eddig csupán a Spudot alakító Ewen Bremner-t és Danny Boyle rendezőt sikerült lefényképezni.

A folytatáshoz kiadtak egy előzetest, ami ugyan csak a 1996-os, skót heroinfüggőkről szóló kultfilmből tartalmaz képeket, de nosztalgiázásra kiválóan alkalmas, illetve egy fontos bejelentést is tartalmaz. Visszatér az eredeti film szereplőgárdája, tehát az életet, a nagy tévét, a mosógépet választó Renton (Ewan McGregor), a Sick Boyt alakító Jonny Lee Miller és a közveszélyes, Robert Carlyle által megformált Begbie is ott lesz a folytatásban.

Ewan McGregor, Ewen Bremner és Robert Carlyle a Trainspotting című filmbenForrás: SPI

Jelenleg T2-ként hivatkoznak a folytatásra. Meglepő lenne, ha tényleg ez lenne a címe, mivel így könnyen össze lehet majd keverni a Terminator folytatásával. A film Irvine Welsh 2002-ben megjelent Porno című könyvét adaptálja, amely tíz évvel a Trainspotting cselekménye után veszi fel a fonalat, amikor Rentonék a pornóipar kulisszái között próbálnak érvényesülni.

A regényben Renton egy nightclubot üzemeltet Amszterdamban, akit Sick Boy azzal az üzleti tervvel keres meg, hogy forgassanak pornófilmet. Helyzetüket nehezíti, hogy Begbie kiszabadult a börtönből, és bosszúra éhesen keresi azt a személyt, aki melegpornót küldött neki.

Ewan McGregor a Last Days in the Desert című film premierén 2016-banForrás: AFP

Ettől drámaian is eltérhet majd a T2 cselekménye, mivel nagyon szabadon adaptálták a könyvet, illetve azt is figyelembe vették, hogy az eredeti filmhez képest nem tíz, hanem már húsz év telt el. A második részt 2017 januárjában mutatják majd be a mozik.