A hetvenkilenc éves Warren Beatty Hollywood legnagyobb legendája közé tartozik: Faye Dunaway-jel együtt eljátszotta a híres bűnözőpárost, Bonnie és Clyde-ot, később a hetvenes évek egyik legfontosabb westernjében, a McCabe és Mrs. Miller-ben is főszerepet kapott, majd a kilencvenes években Dick Tracy-ként aratott nagy sikert a mozipénztáraknál.  A kilencvenes évek végén azonban visszavonult, előbb a rendezéstől, majd a színészkedéstől is. Annyit lehetett tudni, hogy Beatty egy cím nélküli, Howard Hughes-ról szóló filmen dolgozik, amelyben az ifjú Han Solót is megszemélyesítő Alden Ehrenreich kapta az egyik főszerepet.

Alden Ehrenreich a Rules Don't Apply című filmbenForrás: Francois Duhamel/EW

Az eddig titokzatoskodó Beaty az Entertainment Weekly-nek nyílt meg: immáron tudni lehet, hogy Rules Don’t Apply címmel fogja a mozikba küldeni az évtizedek óta dédelgetett szerelemprojektjét, illetve az első képeket is kiadták a főszereplőkről.

Warren Beatty a Rules Don't Apply című filmbenForrás: Francois Duhamel/EW

Valójában ez nem egy Hughes-ről szóló életrajzi film – hangsúlyozta Beatty, aki amúgy magára osztotta a filmmogul szerepét. Olyat már úgyis csinált Martin Scorsese: a 2004-es Aviátor-ban Leonardo Dicaprio játszotta el a tisztaságmániás üzletembert, pilótát és rendezőt. Ez az ötvenes években játszódó film két fiatalról szól majd, akik nagy reményekkel érkeznek Hollywoodba, és akik megszegik Hughes egyik legfőbb szabályát: az alkalmazottai közül senki nem jöhet össze a hozzá szerződött színésznőkkel.

A Tükröm, tükröm-ben Hófehérké-t alakító Lily Colins játssza a filmmogul feltörekvő színésznőjét, Alden Ehrenreich pedig a sofőrt, aki belehabarodik a mélyen vallásos, kisvárosi szépségkirálynőbe. A parancsolgatáshoz szokott Hughes nyilván nem olyan ember, aki elviseli az általa felállított szabályok áthágását. Beatty először dramedy-ként jellemezte a filmjét, de aztán úgy pontosított, hogy inkább a vígjáték irányába hajlik a Rules Don’t Apply.

Nagyokat lehet majd nevetni – ígérte a rendező. Ehrenreich legutóbb az Ave, Cézár butuska westernsztárjaként bizonyította, hogy nagy tehetsége van a komédiázáshoz.

Lily Collins a Rules Don't Apply című filmbenForrás: Francois Duhamel/EW

Beatty filmjét november 11-én mutatják be Amerikában. Érdemes rá várni, mert egy olyan ember kalauzol el Hollywood aranykorába, akinek személyes élményei vannak erről a korszakról. A Rules Don’t Apply-ban a saját életéből is meríthetett a színész-rendező, aki vallásos közegben felnőtt fiatal férfiként maga is az ötvenes évek végén érkezett meg Hollywoodba.

Lily Collins és Alden Ehrenreich a Rules Don't Apply című filmbenForrás: Francois Duhamel/EW

A Parallax-terv sztárjának már senki előtt nem kell bizonyítania tehetségét, Alden Ehrenreich-nek azonban ez egy nagy erőpróba lesz: még mielőtt durván felpörögne a Han Solo-őrület, megnézhetjük, hogy mire képes is főszereplőként. Harrison Ford örököse mellett Alec Baldwin, Matthew Broderick, Candice Bergen, Steve Coogan és Beatty felesége, Annette Bening is szerepel a filmben.