Az amerikaiak nem díjazták Ryan Gosling zsenialitását

2016.05.22. 19:19

Végre egy eredeti ötleten alapuló és remek kritikákat kapott film gördült le a hollywoodi futószalagról, ám a közönség inkább egy számítógépes játék adaptációjára illetve egy Seth Rogen főszereplésével készült vígjáték folytatására ült be. Joggal sírhatunk azért, hogy az amerikai filmipar franchise-ban, remake-ben és folytatásban gondolkodik, ők pedig joggal mutogathatnak a számokra, hogy igazából ezekre váltanak jegyet a tömegek.

Ryan Gosling és Russell Crowe a Rendes fickók című filmbenForrás: Freeman Film

Az idei hét messze legizgalmasabb premiere, a Ryan Gosling és Russell Crowe főszereplésével készült, szenzációsan sikerült Rendes fickók csupán a negyedik helyet szerezte meg a toplistán, az Angry Birds – A film, a Rossz szomszédság 2 és a harmadik hete futó Amerika Kapitány: Polgárháború is megelőzte.

A számokat látva joggal mondhatják azt a hollywoodi stúdiók, hogy nincs értelme strapálniuk magunkat. A Rendes fickók-nál hiába volt ott a két filmsztár vonzereje, hiába ébresztették fel a haverságra épülő zsarufilmek szellemét, illetve hiába támogatták meg egy vicces és kreatív reklámkampánnyal, ez mindössze egy 11 milliós nyitóhétvégére volt elég. Egy 50 millióba került filmnél ez sajnos kevés. Joel Silver producer vajon most tényleg kibukik annyira, mint ahogy ebben a vírusvideóban eljátszotta?

A Halálos fegyver és Az utolsó cserkész forgatókönyvét is jegyző Shane Black író-rendező egyedül azért lehet boldog, hogy a 2005-ös, azonos műfajú Durr, durr és csók-nál azért lényegesen jobb eredményt ért el a legújabb filmjével. Val Kilmer és Robert Downey Jr. párosítása 4,4 millió dollárt hozott összesen, Gosling és Crowe ennek a pénznek a két és félszeresét kereste meg egyetlen hétvége alatt.

Pirosfi az Angry Birds című filmbenForrás: InterCom

A rend kedvéért: a 39 millióval elrajtoló Angry Birds – A film történelmi sikert ért el, mindössze egy olyan számítógépes játék-adaptáció van, amely ennél is jobban indult. A 2001-ben debütált Tomb Raider 47,7 milliót szedett össze az első hétvégén.

A tízes észak-amerikai toplista (zárójelben a hétvégi bevétel és az eddigi összbevétel millió dollárban):

1. Angry Birds – A film ($39 / $39)
2. Amerika Kapitány: Polgárháború ($33,1 / $347,4)
3. Rossz szomszédság 2 ($21,8 / $21,8)
4. Rendes fickók ($11,2 / $11,2)
5. A dzsungel könyve ($11 / $327,5)
6. Pénzes cápa ($7,1 / $27,1)
7. The Darkness ($2,4 / $8,5)
8. Zootropolis – Állati nagy balhé ($1,7 / $334,4)
9. A vadász és a jégkirálynő ($1,2 / $46,7)
10. Anyák napja ($1,1 / $31,3)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK