A Star Wars első trilógiájának záró epizódját mindenki A Jedi visszatér-ként ismeri, de volt idő, amikor Revenge of the Jedi, vagyis A Jedi bosszúja címen futott. Lawrence Kasdan forgatókönyvíró ötlete volt, hogy visszatérés helyett inkább álljon bosszút Luke, a változtatást pedig azzal indokolta, hogy ettől izgalmasabb és vészjóslóbb lesz a cím. George Lucas belement a változtatásba, és egy ideig A Jedi bosszúja-ként hivatkoztak a trilógia befejező részére.

Például ebben a most előkerült előzetesben is, amelyet az Amerikai Filmakadémia pakolt fel az internetre a Csillagok háborúja amerikai premierjének 39. évfordulója alkalmából.  A trailer 1982 májusában debütált az angliai mozikban, ahol az előző két részből tartottak duplavetítéseket.

Harrison Ford A Jedi visszatér című filmbenForrás: Mokép

Gyakran panaszkodok amiatt, hogy a mostani trailerek túl sok mindent elárulnak a közelgő filmből, legutóbb a The Space Between Us ízelítője kapcsán éreztem azt, hogy végigmeséli az egész történetet. Ez az 1982-ben készült előzetes a másik végletet mutatja be: mozgókép egy darab sincs benne, csupán jelenetfotókkal próbál kedvet csinálni a filmhez.

Kasdan javaslatát később elvetette Lucas, és visszatért az eredeti címhez. Huszonhárom évvel később aztán megint előkerült a bosszú, a harmadik epizód A Sith-ek bosszúja alcímmel került a mozikba. Lawrence Kasdan a mai napig közreműködik a Star Wars-sorozat készítésében, ő volt a hetedik epizód egyik forgatókönyvírója, az egyelőre cím nélküli Han Solo-filmet pedig a fiával, Jake Kasdannel írja közösen.