A Szenilla nyomában legújabb előzetese már nagyrészt egy tengerkutató intézetben játszódik, de ugyanolyan cuki, mint az eddigi kedvcsinálók. Az amnéziás hal új barátokra tesz szert az akváriumokban, és közben kitartóan keresi a szüleit. Több remek poént is ki lehet emelni, de ezek most eltörpülnek amellett a lehetőség mellett, hogy a Szenilla nyomában történelmet írhat. Matthew Gottula egy alig észrevehető, de annál fontosabb részletre hívta fel a figyelmet: úgy tűnik, ez lesz az első Pixar-film, amelyben leszbikus pár szerepel.

A találgatásokra okot adó képsorokat 1:15-nál találja. A gyerekkel sétáló két nő vajon tényleg egy párt alkot? Ezt valószínűleg csak a premier után fogjuk megtudni, de az internet már a lehetőségtől is felbolydult, sokan a Twitteren fejezték ki az örömüket. Többen is helyesnek nevezték a párt a The Telegraph gyűjtése alapján. „Könnybe lábadt a szemem, én amúgy húsz éve coming outoltam” – írta ki Bruno a Twitterére.

„Látjátok, mi fog történni az ártatlan gyerekekkel, ha megengedjük a leszbikusoknak, hogy házasodjanak? Polippá változnak!” – utalt vissza a trailer poénjára az egyik Twitter-felhasználó, és űzött gúnyt a homofóbiából.

Nemrég a GLAAD nevű szervezet (Melegek és Leszbikusok Szövetsége a Rágalmazások ellen) kritizálta azért a Disney-t (a Pixar is hozzájuk tartozik), hogy a tavaly kiadott tizenegy darab filmjükből egyikben sem volt meleg karakter. Több alulról szerveződő kezdeményezés is indult a melegek beemeléséért a Disney-filmekbe.

A feltételezett leszbikus pár a Szenilla nyomában című filmbenForrás: Fórum Hungary

Egyre többen szállnak síkra amellett, hogy Elzát ne egy jóképű herceg, hanem egy vagány csaj csábítsa el a Jégvarázs folytatásában. A szintén a Disney-hez tartozó Marvelt is arra buzdítják az interneten, hogy álljon elő egy meleg szuperhőssel: a GiveCaptainAmericaABoyfriend hashtag használói azért kampányolnak a Twitteren, hogy Sharon Carter helyett inkább egy férfival jöjjön össze Amerika Kapitány.