Sok szerencsétlen embert derít jobb kedvre egy kutya

2016.05.27. 19:44

Todd Solondz rendhagyó folytatást készített az 1995-es Isten hozott a babaházban című kertvárosi szatírájához. A kiállhatatlan, sokat szívatott Dawn Wiener időközben felnőtt, és Heather Matarazzo helyett most már a kissé elcsúfított Greta Gerwig játssza. A Wiener-Dog-ban egy tacskó vándorol gazdáról gazdára, és többek között Gerwig karakterét is összesodorja az élet a kutyával. 

A most kiadott előzetesből kiderül, hogy az eb átmeneti gazdái első látásra nagyon különbözőek, de egy dolog azért összeköti őket: mindegyiküknek komoly problémáik vannak. Danny DeVito egy filmes tanárt alakít, akit az egyik diákja azzal aláz nyilvánosan, hogy nincs is tehetsége a forgatókönyvíráshoz, egy öreg és láthatóan betegeskedő hölgy ráknak hívja a hozzá csapódott tacskót, Julie Delpy-nek pedig egészen különös elmélete van az emberek és az állatok közti különbségről.

Greta Gerwig a Wiener-Dog című filmbenForrás: Sundance

A Wiener-Dog-nak a Sundance filmfesztiválon tartották a világpremierjét, az amerikai mozikban június 24-től lesz látható. Solondz egyébként már készített rendhagyó folytatást másik nagy dobásához, A boldogságtól ordítani-hoz is, de a Life During Wartime nem sikerült túl jól.

A Wiener-Dog plakátjaForrás: Amazon

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK