Szívesen megnézné Mel Gibsont szuperhősfilmben? Csak mert megkeresték, hogy északi istenség legyen az egyik Marvel-filmben - derült ki a Guardiannek adott interjújából. „Sok ideje már ennek, Thor apjának a szerepét ajánlották fel, de nem vállaltam el” - szorítkozott a lényegre Gibson. Odint végül Anthony Hopkins játszotta el a Thor-ban és folytatásában.

Mel Gibson és barátnője, Rosalind Ross a 2016-os cannes-i filmfesztivál záróünnepségénForrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Mustafa Yalcin

Arra a kérdésre már bővebben válaszolt, hogy mi a véleménye a szuperhősfilmek áradatáról: "Vannak köztük jók. Néhány pedig egész vicces, mint például A galaxis őrzői vagy az első Vasember. Néhány pedig nem több régi dolgok újrahasznosításánál. Pókembert is már vagy ötször feldolgozták, és alig különböznek egymástól. Szerintem hátrányosan érinti a filmeket, hogy már nem lehet az alkotók nevével eladni őket. Manapság már máshogy működik ez az üzlet.”

Chris Hemsworth, Anthony Hopkins és Tom Hiddleston a Thor című filmbenForrás: UIP Dunafilm

Gibsonnak hiányzik az az időszak, amikor például még az ő nevével is el lehetett adni egy filmet: „Úgy gondolom, hogy akkoriban változatosabb történetű filmeket gyártottak, és az alakítások is sokszínűbbek voltak.” A színész szerint nem szűnt meg ez a filmkészítési mód, csupán áttevődött a függetlenek világába, akiknek „fele annyi pénzből, kétszer olyan gyorsan kell dolgozniuk”.

Robert Downey Jr. ugyan felvetette, hogy régi barátja rendezhetné a Vasember 4-et, de Gibson valószínűleg  marad a függetlenfilmek világában, ahol nagyobb szabadságban dolgozhat. A Cannes-ban debütált Blood Father pozitív kritikákat kapott, a beszámolók alapján egy élvezetes, B-kategóriás thrillernek tűnik, amelyben remek alakítást nyújt Gibson.

Mel Gibson a Blood Father című filmbenForrás: Icon Film

Az ősszel érkező Hacksaw Ridge című háborús dráma lesz az igazi próbatétel számára: a film egy gyilkolást megtagadó katonáról szól (akit az eggyel ezelőtti Pókember, Andrew Garfield formál meg), és Gibson nemcsak hogy benne egy mellékszerepet, de a rendezést is magára vállalta.