Újabb névvel bővült azon színészek száma, akit hírbe hoztak James Bond szerepével kapcsolatban. Jamie Bell a Billy Elliot balettozó srácaként lett ismert, egy posztapokaliptikus vonatra szállt fel a Snowpiercer-ben, legutóbb a Fantasztikus Négyes egyik szuperhőseként volt látható a mozikban. A nevének emlegetése több puszta pletykánál, a Deadline úgy értesült, hogy az angol színésszel a Bond-sorozat vezető producere, Barbara Broccoli tárgyalt. 

Jamie Bell a Fantasztikus Négyes New York-i premierjénForrás: NurPhoto/Dennis Van Tine/Photoshot/Nurphoto/Dennis Van Tine

Közös szakmai életük nem ezzel a találkozóval indult el, az idén nyáron forgó Film Stars Don’t Die in Liverpool című filmnek Annette Benning mellett Jamie Bell lesz a főszereplője, Broccoli pedig a produceri feladatokat látja el. Ha tényleg az angol színész kortyolja majd a martinit a 007-es szerepében, harminc évével ő lehet a második legfiatalabb James Bond. George Lazenby huszonkilenc volt, amikor belebújt a brit titkos ügynök bőrébe. 

Balettosként kezdte, de azóta már durvult sokat – Jamie Bell a Snowpiercer című filmbenForrás: AFP

Persze még nincsen semmi kőbe vésve, annál is inkább, mert a legfrissebb hírek szerint még Daniel Craig sem döntötte el, hogy akar-e még James Bond lenni, és a közeljövőben sem várható az, hogy elkötelezi magát az igen vagy a nem mellett – írta a BBC. Valószínűleg a rendező kiválasztásáig és a forgatókönyv elkészültéig kivár a döntéssel. 

A nagy Bond-keresésnek utoljára akkor szenteltünk cikket, amikor Tom Hiddleston a kiválóan sikerült Éjszakai szolgálat című kémsorozattal bejelentkezett James Bond szerepére. Az interneten már a női James Bond lehetősége is felmerült, az X-akták sztárja, Gillian Anderson pedig maga is népszerűsíti ezt a kezdeményezést: a Twitterre egy átalakított Skyfall-plakátot rakott ki, amelyen ő áll a szuperkém helyén.