Az önjáró magyar szinkron miatt két híres Tökije minimum van az egyetemes filmtörténetnek. Ez volt a beceneve a Kingsman: A titkos szolgálat vagány utcagyerekének, akiből Colin Firth szuperkémet nevelt, illetve így hívják a kilencvenes évek leghíresebb semmittevőjét, A nagy Lebowski főszereplőjét. Most a két Töki, azaz Taron Egerton és Jeff Bridges egyesíti az erejét a 2017-ben érkező Kingsman: The Golden Circle-ben – értesült a Deadline. Amúgy a két karaktert az angol eredetiben Eggsy-nek, illetve The Dude-nak nevezik.

Töki (Jeff Bridges) A nagy Lebowski című filmbenForrás: Budapest Film

A 81 millió dollárból készült első rész nagyon szépen termelt a világ számos országában, és lelkes rajongótábora is kialakult. Globálisan 414,4 milliót hozott A titkos szolgálat, a legtöbb pénzt Amerikában kereste, utána jött Kína, és meglepetésre Dél-Koreában dupla annyi bevételre tett szert, mint az Egyesült Királyságban, ahol a film jelentős része játszódik.

A The Golden Circle egy szempontból már biztosan teljesíti a folytatások első törvényét, vagyis hogy legyen nagyobb és látványosabb a következő rész. Ez a bivalyerős és változatos szereplőgárda egy szuperhősfilmnek vagy akár egy nagy presztízsű drámának is a becsületére válna. Mark Strong és Colin Firth visszatér, az utóbbi egyenesen a halálból, a kémek angliai bázisát elpusztító főgonoszt Julianne Moore alakítja (ő már harmadszorra szerepel egy filmben Bridges-zel A nagy Lebowski és A hetedik fiú után), az amerikai testvérszervezetet Halle Berry vezeti, új szereplőként köszönthetjük majd Channing Tatumot, és meglepő módon Elton John is felbukkan majd.

Töki (Taron Egerton) a Kingsmen: A titkos szolgálat című filmbenForrás: InterCom

Mint a többi színész, Jeff Bridges is a Twitteren jelentette be a részvételét a következő mondattal: „Egyedül attól az arany körtől viselem el, hogy bosszantson, amelyet a poharam hagy maga után az asztalon.” Annyit tehát már most tudhatunk Bridges karakteréről, hogy az alcímben szereplő "Arany Kör"-höz nem fűzik éppen gyengéd szálak. A Kingsman: The Golden Circle-t 2017. június 16-án mutatják be az amerikai mozik.