Ez a randi sokkal rosszabbul is elsülhetett volna

2016.06.02. 17:20

A VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan 2014-es bemutatója óta kíváncsian várjuk, hogy Reisz Gábor rendező - aki sikeresen sűrítette össze egyetlen nagyjátékfilmjébe sok-sok magyar fiatal életérzését - vajon mivel rukkol elő legközelebb. Az „álmokról, szerelemről, vízilabdáról” szóló Rossz versek című második egész estés filmjére még várni kell, ellenben csinált egy új kisfilmet Halandzsa címmel, amit most rögtön meg is nézhet.

Reiszt továbbra is az itt és most minél valósághűbb megragadása érdekli, így aztán egy Tinderrel összehozott találkáról forgatott. Azzal a csavarral, hogy a fiú (Szabó Zoltán az egykori Szputnyikból) és a lány (Anita Banano) között csak akadozva megy a kommunikáció közös nyelv híján.

Szabó Zoltán és Anita Banano a Halandzsa című filmbenForrás: Margó

Aranyos, minden gesztusában természetesnek ható szösszenetet sikerült összehoznia Reisznek, amiben a költészet is szerepet kap, ha már egyszer azért készült el, hogy felvezesse a Margó Irodalmi Fesztivált, és egyben megidézi minden idők legcsodálatosabb randifilmjének, a Mielőtt felkel a Nap-nak az egyik emlékezetes jelenetét. A kisfilmre a Könyvesblog oldalán találtunk rá.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK