A háromszoros Oscar-díjas Daniel Day-Lewis híresen válogatós színész: az elmúlt tizenöt évben mindössze öt filmet vállalt el, utoljára 2013 elején láthattuk a magyar mozikban Spielberg Lincoln-jának címszerepében. Most arról ír a Variety, hogy az átlényegült alakításairól híres 59 éves színész ismét a Vérző olaj rendezőjével, Paul Thomas Andersonnal dolgozhat együtt.

Daniel Day-Lewis és Paul Thomas Anderson a Vérző olaj című filmbenForrás: AFP

Első közös munkájuk alkalmával egy monomániás, birodalmát brutális eszközökkel felépítő olajbárót alakított a színész, most egy ötvenes évek New Yorkjában játszódó filmben bukkanhat fel, amely a divat világába kalauzol el. Az utolsó mohikán-ban és a New York bandái-ban is nagyot alakító Day-Lewis még nem kötelezte el magát a projekt mellett, de a Variety úgy tudja, hogy már régóta érdeklődik a film iránt.

Daniel Day-Lewis és Steven Spielberg a 2013-as Oscar-díjkiosztónForrás: AFP

Anderson jelenleg a forgatókönyvön dolgozik, és Kelet-Európából származó színésznőket keres a mellékszerepekre, tehát a magyar színésznők jobban teszik, ha azonnal hívják az ügynöküket, hogy nyomja be őket a castingra, mert aki ebben a filmben szerepet kap, az nagy eséllyel sokra fogja vinni. Ne felejtsük el, hogy Paul Thomas Anderson hozta ki először a színészt Mark Wahlbergből (Boogie Nights) és Adam Sandlerből (Kótyagos szerelem), Oscar-jelölésig vitte Tom Cruise-t (Magnólia), Joaquin Phoenixet, Philip Seymour Hoffmant és Amy Adamst (The Master), legutóbbi filmjében, a Beépített hibá-ban pedig Katherine Waterston keltett feltűnést, aki aztán meg is kapta az új Alien-film női főszerepét.

Minimális információt adtak ki eddig a filmről, Day-Lewis közreműködése sincs még kőbe vésve, de egy filmbolondnak már ennyitől is lázba kell jönnie: korunk egyik legnagyszerűbb rendezője és színésze ismét egyesítheti az erejét.