Az új Star Wars-film közel felét újraforgatják

2016.06.04. 08:38

Egyre problémásabbnak tűnik a Zsivány Egyes című első különálló Star Wars-film. Ahogy azt a napokban írtuk, a Disney fejesei túl sötétnek találták a Gareth Edwards rendező által leszállított első változatot, és négyhetes pótforgatást rendeltek el júliusra azzal a céllal, hogy hangulatában sokkal jobban hajazzon a film a sorozat eddigi részeire.

Felicity Jones a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet című filmbenForrás: Fórum Hungary

A Making Star Wars nevű rajongói hálózat azonban azt írja, hogy a nyári munkálatok kétszer annyi ideig, azaz nyolc hétig fognak tartani (ráadásul hat munkanapos hetekkel számolva), 32 új díszletet építenek fel hozzá, és a film negyven százalékát veszi újra a stáb. Tehát könnyen elképzelhető, hogy már az alábbi előzetes is tartalmaz olyan részeket, amiket nem fogunk viszontlátni majd a moziban.

Arról is szólnak hírek, hogy stúdió Edwards mellé beültet egy másik rendezőt, hogy ő felügyelje a pótforgatást: a Making Star Wars informátorai szerint ez a személy a legutóbbi Mission: Impossible filmet jegyző Christopher McQuarrie lesz, aki maga is dolgozott a Zsivány Egyes forgatókönyvén. McQuarrie a Slashfilmhez eljuttatott közleményében cáfolta ezt az értesülést.

A The Playlist úgy tudja, hogy a Disney a Michael Clayton-t és A Bourne-hagyaték-ot rendező Tony Gilroy-t kérte fel a pótforgatás levezénylésére, aki már most Londonban dolgozik a forgatókönyv új változatán.

A stúdió egyelőre nem kommentálta hivatalosan sem a pótforgatással, sem az új rendező behozásával kapcsolatos híreket, de azt biztosra vehetjük, hogy minden erejükkel azon dolgoznak, hogy a Zsivány Egyes elkészüljön a december 16-ra kitűzött premierdátumig, mert ha kénytelenek lennének elcsúsztatni a bemutató időpontját, akkor az dominóhatást eredményezne, és a további Star Wars-filmek is mind csak később kerülhetnének a mozikba (a nyolcadik epizód 2017. december 15-re, a Han Solo fiatalkoráról szóló különálló film pedig 2018. május 25-re van most kiírva).

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK