Tudom, nagyon nehéz elhinni, hogy húsz év után folytatják a Trainspotting-ot, de valóban ez a helyzet. A Daily Mail most lehozott pár forgatási fotót, amin Mark Renton (Ewan McGregor) és Beteg Srác (Jonny Lee Miller) öltönyben mennek be a skót parlament épületébe Edinburgh-ban.

Az új film forgatókönyve alapjául szolgáló Pornó című Irvine Welsh-regény nem húsz, csak tíz évvel az első rész vége után veszi fel a fonalat: Renton egy éjszakai lokált vezet Amszterdamban, Beteg Srác meg egy kocsmát a skóciai Leith-ben, Begbie a börtönből szabadul, Spud pedig még csak most igyekszik felhagyni a drogozással. A főhősöket az hozza össze újra, hogy Beteg Srác kitalálja, hogy pornófilmet akar forgatni, és Rentontól kér segítséget a finanszírozásához.

A forgatási képek tanúsága szerint a fiúk nem csúsztak rá újra a heroinra, ellenkező esetben nem néznének ki ilyen pompásan negyven felett (bár a könyvben Beteg Srác keményen nyomja a kokót). Nem szeretnénk lopott fotókkal ékeskedni, tehát mindenki kattintson csak át a Daily Mail cikkére.

Jonny Lee Miller (Beteg Srác), Ewan McGregor (Renton), Robert Carlyle (Begbie) és Ewen Bremner (Spud) az első Trainspotting idejénForrás: Budapest Film

A brit mozikba 2017. január 27-én kerül a Trainspotting 2, az amerikai premier egy héttel később lesz, a magyarországi bemutató időpontjáról egyelőre nem kaptunk információt.