A Star Wars: Az ébredő Erő minimum két új sztárt is avatott. Daisy Ridley-t azóta több filmtervvel is hírbe hozták, a The Lost Wife-ban például egy szerelmétől elszakított prágai egyetemistát alakíthat, John Boyega körül azonban feltűnően nagy volt a csend. De most végre azt is láthatjuk, hogy az angol színész milyen irányba tapogatózik a Star Wars-on kívüli világban: míg Ridley-t inkább személyesebb hangvételű drámákkal hozták összefüggésbe, addig Boyega óriásrobotokat fog irányítani, és gigantikus szörnyekkel száll majd harcba.

John Boyega a legjobb új színész díjával pózol a 2016-os BAFTA-gálánForrás: AFP/Ben Stansall

A Tűzgyűrű (Pacific Rim) folytatásában vállalt szerepet, és Idris Elba karakterének a fiának játssza majd el - értesült a Deadline. Guillermo del Toro látványfilmjének nem a történet vagy a karakterábrázolás volt az erőssége, aki szerette, az a grandiózus csatajelenetekért volt oda, amelyek tényleg úgy néztek ki, mintha a szőnyegen bábukkal csatázó kisgyerek álmait nagyították volna fel a végtelenségig.

Idris Elba a Tűzgyűrű című filmbenForrás: InterCom

2014-ben a Godzilla nyerte a szörnyfilmek csatáját a pénztáraknál, a legfontosabb piacon, Amerikában dupla annyit, hozott, mint a Tűzgyűrű. Sokáig ezért bizonytalan volt, hogy folytatódik-e Del Toro szuperprodukciója. Boyega leszerződtetésével ez a kérdés eldőlt, az ifjú sztár jelenléte alighanem meggyőzte a befektetőket, hogy érdemes erre a filmre költeni. Az első rész 190 millióba került, és világszinten 410 milliót hozott.  

Boyega amúgy egyszer már megvédte a bolygónkat galád földönkívüli betolakodóktól, igaz, az Idegen arcok (Attack the Block) szörnyei jóval kisebbek voltak a Tűzgyűrű kaijuinál. A Pacific Rim: Maelstrom munkacímű folytatást 2017-ben tervezik bemutatni, Guillermo Del Toro most már csak producerként vesz részt a munkálatokban, helyette Steven S. DeKnight ül  be a rendezői székbe, aki eddig olyan tévésorozatok írójaként és rendezőjeként tevékenykedett, mint a Daredevil, a Spartacus vagy a Smallville.