Amikor március végén kiderült, hogy Mundruczó Kornél egy negyvenmillió dolláros költségvetésű hollywoodi filmet rendez Bradley Cooper főszereplésével, természetesen megpróbáltuk kifaggatni a Delta és a Fehér Isten rendezőjét a projektről. Mundruczó akkor arra hivatkozott, hogy szigorú titoktartási szerződés köti, így nem nyilatkozhat semmit, de később a 168 óra riporterének sikerült kihúznia belőle pár dolgot a Deeper című mélytengeri thriller sztárjáról (az interjú pont a cannes-i filmfesztivál alatt jött le, ezért nem szúrtam ki akkor).

Bradley Cooper és Samson, illetve Charlotte nevű kutyájaForrás: AFP

"Amikor megismertem a forgatókönyvet, a lehetséges főszereplők listájára elsőként Bradley Cooper nevét írtam föl" - mondta Mundruczó a 168 órának. "Elküldték neki a könyvet, és ő azonnal rábólintott. Első találkozásunkkor, New Yorkban kiderült, mindent tud rólam, látta a filmjeimet, a Fehér Isten-ért pedig egyenesen rajong. Kevés olyan színészt ismerek, aki egyformán magas színvonalon képes megjeleníteni a drámai mélységet és az ösztönös komikumot. Coopernek mindkettő nagyon jól áll."

Mundruczó az is elejtette a 168 órás interjúban, hogy "ha minden jól megy", a jövő év elején le is forgatja a Deeper-t a Másnaposok sztárjával. Azelőtt viszont még befejezi a Felesleges ember című magyar filmjét, amiben Cserhalmi György, a Liza, a rókatündér-ből és a Társas játék című HBO-sorozatból ismert Balsai Móni, illetve egy csecsen fiú és egy grúz–orosz színész alakítja a főbb szerepeket.

Mundruczó Kornél (jobbra) a Fehér Isten forgatásánForrás: Photo12/Archives du 7e Art/Proton Cinema/Pola Pandora Filmproduktions/Proton Cinema/Pola Pandora Filmp

A tavalyi menekültválság idején, Budapesten játszódó filmet 697 millió forinttal támogatta a Filmalap, a forgatás május közepén kezdődött és augusztusig tart. "Mivel jelenleg nincsenek menekültek Magyarországon, Németországból kell hoznunk migránsokat statisztának" - mondta a rendező a 168 órának.