Fontos szereplő hal meg az új Bourne-filmben

2016.06.08. 13:00

Az első előzetes titokban tartotta a történetet, csupán azt lehetett összerakni, hogy Jason Bourne ismét a CIA célkeresztjébe került, és Görögországtól egészen Las Vegasig tartó hajsza veszi kezdetét. De hogy miért lett megint fontos a szuperügynök, annak megmagyarázására nem fecsérelték az időt. A most kiadott tévészpotban viszont elhangzik egy fontos információ: a CIA egy új ügynökprogramot indított el Iron Hand, azaz Vaskéz néven, ami „még az eddigieknél is rosszabb”.

A kedvcsináló sok újdonságot tartalmaz, de csak az kattintson rá, és az olvasson tovább, akit nem zavarnak a spoilerek, mivel nagyon úgy tűnik, hogy a sorozat egyik fontos szereplője meghal.

Julia Stiles az első három rész egyikéből sem maradt ki, és Bourne megbízható segítőjeként most is feltűnik. Ő mesél a szuperügynöknek az Iron Hand programról, kicsivel később pedig a bérgyilkost alakító Vincent Cassel szedi le távolról a távcsöves puskájával. Egészen biztosan nem lehet kijelenteni, hogy meghal, de a képek ezt sugallják, és ugyanez egyszer már megtörtént a sorozatban. A visszavonult Bourne a barátnője (Franka Potente) meggyilkolása miatt folyt bele megint a kémjátszmába a második rész elején.

Emlékszem, mekkora sokk volt, és milyen váratlanul ért, amikor Potente meghalt A Bourne-csapdá-ban. Ha a legújabb részben is ehhez a csavarhoz nyúlnak, kár, hogy már a bemutató előtt elspoilerezték azt. 

A Jason Bourne-hez egy werkfilmet is kiadtak pár hete, amiben Damon arról anekdotázik, hogy a legtöbben azért szólították le az elmúlt években, hogy mikor folytatódik már ez a sorozat, illetve azt ígéri, hogy ez a rész még az eddigieknél is nagyobb szabású lesz.

Matt Damon a Jason Bourne című filmbenForrás: UIP-Duna Film

A Jason Bourne-ben Cassel mellett Alicia Vikandert és Tommy Lee Jonest is új szereplőként üdvözölhetjük majd, a nyár egyik legjobban várt filmjét július 28-án mutatják be a magyar mozik. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK