A Szárnyas fejvadász 2 történetét titokban tartják, de közben egymás után szerződtetnek le fiatal, feltörekvő színésznőket a sci-fihez. Legutóbb a Mentőexpedíció-ból ismert Mackenzie Davis kötelezte el magát a film mellett – tudta meg a The Hollywood Reporter.

Mackenzie Davis a 12. Vogue Fashion Fund Awards-on 2015 novemberébenForrás: NurPhoto/Dennis Van Tine/Photoshot/NurPhoto/Dennis Van Tine

Mi lehet vajon az ő feladatuk? A fantáziánk persze rögtön beindult, egy nőkből áll replikánscsapatot képzeltünk Ryan Gosling köré, akik akár az életére is törhetnének. De persze az is lehet, hogy a kubai származású Ana de Armas, a holland Sylvia Hoeks, a svájci Carla Juri, az amerikai Robin Wright és a most csatlakozott Davis teljesen más típusú szerepeket játszanak majd el.

Mackenzie Davis és Chiwetel Ejiofor a Mentőexpedíció című filmbenForrás: InterCom

A huszonnyolc éves kanadai színésznő indie filmekkel indította el a karrierjét, első komolyabb mellékszerepét a Szárazon című nagyszerű, az alkoholizmus problémáját derűvel körbejáró drámában kapta. A Magyarországon is bemutatott Kísértés-ben Guy Pearce és Felicity Jones volt a partnere, a Mentőexpedíció-val pedig belekóstolt a nagyköltségvetésű látványfilmek világába. Leleményes NASA-alkalmazottként ő fedezte fel, hogy Matt Damon űrhajósa még mindig életben van.

Davis karrierje folyamatosan ível felfelé, a harmadik évadánál tartó, a személyi számítógépek forradalmáról szóló Halt and Catch Fire – CTRL nélkül című sorozatban ő játssza az egyik főszerepet. Szárnyas fejvadász 2 forgatási helyszínén, Budapesten biztosan feltalálja majd magát, ugyanis a Mentőexpedíció idején is huzamosabb ideig a városban tartózkodott.

Denis Villeneuve sci-fijét 2017. október 7-én mutatják be a mozik.