A női Szellemirtók előzetesei számos csalódott, nem ritkán gyűlölködésbe átmenő reakciót váltottak ki. Most két fronton is ellentámadást indított a produkció: Jimmi Kimmel show-jában az új szellemirtók mellett a régiek is feltűntek, és támogatásukról biztosították a filmet, illetve karaktervideókat adtak ki a négy új főszereplőről.

A régi és az új szellemirtókForrás: Melissa McCarrhy Twitter

Bill Murray maga is elismerte, hogy kockázatos vállalkozás volt belefogni a rebootba, de aztán elmondta, hogy Dan Aykroyd, Ernie Hudson és az eredeti film titkárnőjét alakító Annie Potts társaságában nézte meg a filmet, és a végére már úgy sikítoztak és éljeneztek, mintha egy sporteseményen lennének. Murray-ról még azt érdemes tudni, hogy sok éven át ő volt a gátja a harmadik rész elkészültének, de a női változatra már igent mondott, mert viccesnek tartja McCarthy-ékat.

Ő most nem kerül szóba - Chris Hemsworth a Szellemirtók című filmbenForrás: InterCom

Ahogy az eddigi előzetesekben, úgy a karaktervideókban is van pár gyenge poén, de az összkép még így egyértelműen pozitív. Végre jobban megismerkedhetünk az új szellemirtókkal, és mindenkinek lehet egy tippje arról, ki lesz a kedvenc csapattagja.

Nekem valószínűleg az egyetemi professzort játszó Kristen Wiig lesz a kedvencem, aki otthon van a kvantumfizikában, egy ajtó kinyitása viszont már nehezen leküzdhető kihívás elé állítja. Szakmai karrierjének befellegzett, mivel a tudtán kívül megjelentette Abby nevű barátnője a szellemekről írt könyvét.

Melissa McCarthy játssza Abby-t, aki az egész életét arra tette fel, hogy a paranormális jelenségeket kutassa, és ezért cserébe gúnyos megjegyzések sokaságát kell lenyelnie. A videó tanúsága szerint lesz egy parádés monológja Patrick Swayze-ről, amiben a Ghost című film is nyilván szóba kerül. 

Kétség kívül Kate McKinnon lesz a legvagányabb szellemirtó. Briliáns mérnöknek, zseninek és bizarr személyiségkent festi le a videóban a karakterét, aki töbek között a plazmafegyvert is összerakja a csapatnak.

Leslie Jones a többiekkel ellentétben nem egy tudóst alakít. A New York-i metróban dolgozik, és a helyismerete teszi nélkülözhetetlenné a csapatban.

A Szellemirtók-at július 28-tól lehet megnézni a magyar mozikban.