2016 lehet Mel Gibson visszatérésének az éve. A botrányai óta már adott bíztató életjeleket az egykori akciósztár, az idén viszont két filmjét is láthatjuk majd: a Blood Father-ben a bosszú motoros angyalaként tesz majd rendet, a fontos díjakra is esélyes Hacksaw Ridge című háborús drámával pedig tíz év szünet után a rendezéshez is visszatért.  És ez még csak a kezdet: A passió-hoz is folytatást tervez Mel Gibson – tudta meg a The Hollywood Reporter.

Jim Caviezel és Mel Gibson A passió forgatásánForrás: Collection Christophel/© Icon Productions/Icon Productions

A filmipari szaklapnak Randall Wallace forgatókönyvíró erősítette meg, hogy a folytatáson dolgozik, amely Jézus feltámadásának a történetét meséli majd el. Wallace-t Oscarra jelölték a Rettenthetetlen forgatókönyvéért, a Mel Gibson főszereplésével készült Katonák voltunk című háborús filmet már nem csupán ő írta, hanem a rendezését is elvállalta. A Hacksaw Ridge munkálatai közben jutott arra Wallace és Mad Max eredeti megformálója, hogy érdemes lenne folytatni A Passió-t.

Gibson 30 millióból készült vallási filmje hatalmas sikert aratott a világban, összesen 612 millió dollárt hozott, a magas korhatárbesorolást kapott filmek közül csak a Deadpool tudott ennél is több pénzt termelni.  A keresztény közösségben nagy igény mutatkozott a folytatás iránt, ez a nyomás sarkallt minket arra, hogy belevágjunk a filmbe – árulta el Wallace.

A Jézus feltámadását elmesélő produkció még korai szakaszban tart, a forgatókönyvet írják, a finanszírozást intézik, így még nincs értelme a megjelenés dátumáról beszélni.