De Niro megint nagypapaként csintalankodhat

2016.06.14. 11:08

A Nagyfater elszabadul-lal szerintünk hülyét csinált magából Robert De Niro, a magyar közönség azonban imádta a film primitív humorát, és az év második legnagyobb hazai mozisikerévé tette. A dzsungel könyvé-t és az Amerika Kapitány 3-at is lehagyta 350 ezer körüli nézőszámával, csak a Deadpool-t nem tudta megelőzni. Magának De Nirónak is bejöhetett a szerep, mivel ismét nagyapaként mókázik majd egy filmben – tudta meg a Variety.

Zac Efron és Robert De Niro a Nagyfater elszabadul című filmbenForrás: Freeman Film

A The War with Grandpa (Háború nagypapával) című vígjátéknak rendkívül épületes a története. A nagymama halála után az özvegy férfi beköltözik az unoka szobájába, arra hivatkozva, hogy a lába miatt nem tud felmenni az emeletre. A felső szintre száműzött unoka ezt nem hagyja annyiban, és háborút indít a szobájáért. Meglepődve tapasztalja azonban, hogy a huncut nagyapja viszonozza a csínytevéseit.

Fontos megjegyezni erről a Reszkessetek betörők-re hajazó vígjátékról, hogy a nagyapát játszó De Nirón kívül más köze nincs a Nagyfater elszabadul-hoz, így legalább az esély megvan, hogy nem lesz borzalmas. Az is igaz viszont, hogy Tim Hill rendező eddigi életműve nem ad túl sok okot a bizakodásra: többek között a Garfield 2 és az Alvin és a mókusok fűződik a nevéhez.

Cybill Shepherd, Martin Scorsese, Robert De Niro, Jodie Foster és Harvey Keitel a Taxisofőr 40. évfordulós vetítésén a Tribeca filmfesztiválon április 21-énForrás: AFP/2016 Getty Images/Larry Busacca

Ha ehhez van kedve, bohóckodjon, amennyit akar, de mi azért bízunk abban, hogy De Niro a közeljövőben időt szakít a Scorsesével és Pacinóval együtt készítendő, évek óta húzódó The Irishman-re. A májusban lezajlott cannes-i filmfesztiválon 50 millió dollárért talált gazdára a gengszterfilm nemzetközi forgalmazási joga. Ez egy fontos lépés a projekt megvalósulása irányába, az viszont visszavetheti a produkciót, hogy Scorsese hiába kérlelte, nem tudta visszacsábítani a színészettől visszavonult Joe Pescit.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK