A gyilkos náci törpe még a legrendesebb ember itt

2016.06.15. 15:35

A zenészként és filmesként egyaránt alkotó Rob Zombie-nak a 2003-as Az 1000 halott háza volt az első rendezése, és azóta is szorgalmasan gyártja a horrorokat. A 31 című film már a hatodik alkotása a műfajban, amihez most kiadtak egy sátáni kacajokban és őrült alakokban gazdag előzetest.

A film címe egy szadista játékot jelöl: egy labirintusszerű épületbe tuszkolnak be öt elfogott embert, akiknek aztán tizenkét órán át életben kell maradniuk ahhoz, hogy kiszabadulhassanak. Sokat elmond a film hangulatáról, hogy a játék szervezői elsőként egy „gyilkos náci törpét” küldenek be azzal, hogy ölje meg az öt foglyot. Az egyik paróka és vastagon felkent fehér festék a Mechanikus Narancs főszereplőjét, Malcolm McDowellt rejti.

Egy kocka a 31 című filmbőlForrás: Saban Films

A kritikákból az derült ki, hogy Zombie több hetvenes évekbeli horrorklasszikust is megidézett, a láncfűrészes fickók egyértelműen Tobe Hooper 1974-es alapvetésére utalnak. Ezeken kívül a Fűrész hatása is felsejlik a recenziók alapján. Zombie filmjeit sosem kapnak akkora hype-ot, mint mondjuk a szélesebb közönséget meghódító The Babadook vagy a Valami követ. Ő a saját rajongótáborának készíti a filmjeit, akik pontosan ezt a vérbő, őrült mészárlást várják tőle. A 31-et október 21-én mutatják be az amerikai mozik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK