Biszexuális a Mrs. Doubtfire és a Matilda gyereksztárja

2016.06.15. 12:28

A kilencvenes évek népszerű gyerekszínésze, Mara Wilson az orlandói mészárlás követően a saját példáját felhozva állt ki a meleg közösség mellett, és vállalta fel a Twitteren, hogy biszexuális. Wilsont a Mrs. Doubtfire – Apa csak egy van cuki kislányaként ismerte meg a világ, majd a Danny DeVito által rendezett Matilda, a kiskorú boszorkány-ban játszotta el a címszerepet.

Mara Wilson a Matilda, a kiskorú boszorkány című filmbenForrás: InterCom

A színésznő először egy fényképet rakott ki magáról a következő kísérőszöveggel: „Ez én vagyok tizennyolc évesen egy melegbárban. Zavarba jövök, ha most ránézek erre a fotóra.”

Majd arról mesélt, hogy hetero lányként nem volt oda való, mégis barátságosan fogadták, és azóta sem érezte magát olyan jól egy klubban, mint aznap este. „Az egyetem óta csak egyetlen alkalommal jártam melegbárban, úgy éreztem, hogy nem tartozom oda. De a meleg közösségben mindig úgy éreztem magam, mintha otthon lennék, főleg pár évvel később, amikor megtanultam valamit magamról. szóval köszönöm nektek.”

Későbbi tweetjeiben aztán tisztázta, mit is derített ki magáról: biszexuálisként határozta meg magát. A Kinsey-skála beosztása szerint a kettes kategóriába tette magát. Alfred Kinsey szerint az emberek szexuális irányultsága nem fedhető le a hetero-, a bi- és a homoszexuális kategóriával, azt valójában egy skálával lehet lemodellezni, ahol a 0 jelöli a teljesen heteroszexuális, és a 6 a teljesen homoszexuális embert.

Mara Wilson a Mrs. Doubtfire - Apa csak egy van című filmbenForrás: InterCom

Mara Wilson végül megelégelte a szexuális irányultságáról folyó beszélgetést: „Én egy viszonylag szerencsés fehér cisznemű nő vagyok, akinek a coming outja alig rejt magában kockázatot. Az LMBT közösség kisebbségi tagjai nagyobb veszélynek vannak kitéve, rájuk kellene nagyobb figyelmet fordítani.” 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK