A gyerekes szülők két szívderítő fantasy közül is választhatnak az idén nyáron, ha éppen mozis családi programot terveznek. Steven Spielberg  A barátságos óriás-ában egy árva kislány haverkodik össze egy nála úgy húszszor nagyobb teremténnyel, az Elliott, a sárkány címszereplője pedig egy srácnak segít túlélni a vadonban. Az utóbbi filmhez most kiadták a második előzetest, amiből leginkább az a szándék tükröződik, hogy a filmtörténet eddigi legcukibb sárkányát próbálták megalkotni.

Elliottot nem hüllőszerű pikkelyek fedik, mint vérszomjasabb társait, hanem puha, zöld bundája van, amihez az ember önkéntelenül is hozzá szeretne bújni, a gyerekek meg minden bizonnyal azonnal Eliott plüsssárkányt akarnak majd ölelgetni. Ha jól láttam, Pumuklihoz hasonlóan még láthatatlanná is képes válni.

Képkocka az Elliott, a sárkány című filmbőlForrás: Fórum Hungary

A film fiatal főszereplőjét, Oakes Fegley-t, Robert Redfordot és Bryce Dallas Howardot már az első előzetesben is láthattuk, most viszont bemutatkozik a film főgonosza is, akit a Dredd-ből vagy az új Star Trek-filmekből ismert Karl Urban alakít. Őt nem téveszti meg a szőrmók kinézet, minden erejével azon van, hogy elfogja a nagyra nőtt állatot.

Az Elliott, a sárkány augusztus 18-án repül be a magyar mozikba.

Az Elliott, a sárkány plakátjaForrás: Fórum Hungary