Fellélegezhetnek, akik Indiana Jones sorsáért aggódtak

2016.06.16. 13:14

Az Indiana Jones-sorozat ötödik része 2019 nyarán kerül a mozikba, és Steven Spielberg rendező a rajongók megnyugtatásául elmondta, hogy senki más nem veszi át a régészprofesszor szerepét, Harrison Ford nélkül nem lenne értelme a kvadrológiát folytatni. A Star Wars: Az ébredő Erő bemutatója óta viszont újból aggódhattak a rajongók: Mi van, ha Han Solo után Indiana Jonest is megölik?

Spielberg semmit nem volt haljandó elárulni az ötödik rész történetéről a The Hollywood Reporter-nek, de a karakter feltételezett halálát azért nem hagyta szó nélkül: „Egy dolgot árulok el a filmről, nem fogjuk a végén megölni Harrison Fordot.” 

Steven Spielberg és Harrison Ford Az elveszett Frigyláda fosztogatói című film forgatásánForrás: Collection Christophel/© Paramount Pictures / Lucasfilm/Paramount Pictures / Lucasfilm

Han Solo meggyilkolása és Indiana Jones életben tartása alighanem abból is következett, hogy Harrison Ford máshogy viszonyult a két karakterhez. A színész már A Jedi visszatér idején is azért küzdött, hogy az űrcsempész áldozza fel magát az ügyért, Indiana Jonest azonban sohasem akarta eltenni láb alól, legalábbis nyilvánosan sohasem nem beszélt erről.

A régészprofesszor tehát él vígan tovább, de van egy másik ikonikus karaktere is Harrison Fordnak, aki nemsokára visszatér a mozikba: Rick Deckard vajon túléli a Szárnyas fejvadász 2-t? Ha az első rész búskomor hangulatát viszik tovább, simán elképzelhető, hogy Ford ennek a karakternek is véglegesen búcsút mond.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK