Ryan Gosling Budapestről átnéz majd egy kicsit Velencébe

2016.06.18. 00:38

A Ryan Gosling és Emma Stone főszereplésével készült La La Land című musicallel nyit az idei velencei filmfesztivál augusztus 31-én. A három Oscar-díjas Whiplash-t is jegyző 31 éves Damien Chazelle filmje a hollywoodi musicalek aranykora előtt tiszteleg egy mai történettel.

Emma Stone és Ryan Gosling a La La Land című filmbenForrás: Summit

Gosling dzsesszzongoristát alakít, aki beleszeret a feltörekvő színésznőbe (Stone), ám amikor kezdenek befutni, a problémák is megszaporodnak körülöttük. J.K. Simmons, aki a Whiplash-ban nyújtott alakításáért Oscar-díjat kapott, szintén szerepel a produkcióban, ami nemcsak nyitófilm lesz Velencében, de a versenyprogramba is bekerült - írja a The Guardian.

"A La La Land nem a musical újrafelfedezése, inkább csak újraindítja a brandet. Ha a Whiplash révén felfedeztünk egy új tehetséget, a La La Land-del Hollywood nagyszerű rendezői közé nyert bebocsátást" - jelentette ki Alberto Barbera, a velencei filmfesztivál művészeti igazgatója.

Ryan Goslingot jelenleg a Rendes fickók című vígjátékban kaphatjuk el a magyar moziban, de pár héten belül akár Budapest utcáin is összefuthatunk vele, ugyanis július elejétől több hónapon keresztül a magyar fővárosban forgatja a Szárnyas fejvadász második részét. Feltehetően innen fog majd átugrani majd a La La Land velencei díszbemutatójára.

Emma Stone játszott a két évvel ezelőtti velencei nyitófilmben is, ez volt a Birdman, ami később elnyerte a legjobb filmnek járó Oscar-díjat. A 27 éves színésznőnek a La La Land már a harmadik közös munkája Ryan Goslinggal, korábban együtt játszottak az Őrült, dilis szerelem című remek romantikus vígjátékban, illetve a Gengszterosztag című kevésbé remek kosztümös krimiben.

Emma Stone a Birdman díszbemutatóján a 2014-es velencei filmfesztiválonForrás: RIA Novosti/RIA Novosti/Ekaterina Chesnokova

A világ legrégibb filmfesztiváljának nemzetközi zsűrijét idén Sam Mendes, az Amerikai szépség, a Skyfall és a SPECTRE Oscar-díjas rendezője vezeti. A La La Land decemberben kerül az amerikai moziba, magyarországi bemutatóról egyelőre nem kaptunk információt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK