A Prometheus főhőse mégis visszatér a folytatásban

2016.06.21. 09:35

A Prometheus-nak úgy lett vége, hogy a Noomi Rapace által játszott régész és a darabjaira esett David (Michael Fassbender) a teremtőink nyomába eredt, ezzel kijelölve a folytatás fő csapásirányát. Így aztán sokakat érhetett meglepetésként a hír, hogy maga Ridley Scott erősítette meg: Rapace nem fog visszatérni az Alien: Covenant-ban.

Noomi Rapace a Prometheus című filmbenForrás: InterCom

Most viszont arról ír a Deadline, hogy a svéd színésznő ott van az ausztráliai forgatáson, és több héten át ott is marad, ami azt valószínűsíti, hogy nagyobb lesz a szerepe pár aprócska visszaemlékezésnél.

Scott végig a bolondját járatta velünk? A háttérben ment az egyezkedés Rapace-szal? Vagy a forgatókönyvet többször is átírták, és ő csak abból indult ki? Kétlem, hogy ezekre a kérdésekre választ fogunk kapni. A fordulatnak én kifejezetten örülök, hiányérzet maradt volna bennem, ha a sorozat egyszerűen csak elfelejtkezik az emberiség múltját kutató Elizabeth Shaw-ról.

Az Alien: Covenant vélhetően legfontosabb új szereplőjét Katherine Waterston alakítja, akiről egy meghökkentő pletyka kapott szárnyra. A sci-fiben szerepet kapott még Billy Crudup, Danny McBride és Demian Bichir, akik a Covenant nevű űrhajóval leszállnak egy titokzatos és nagy veszélyeket rejtő bolygóra, és ott találkoznak majd Fassbender androidjával. A filmet 2017. augusztus 4-én mutatják be a mozik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK