Elképesztően erős névsor jön ki abból, ha végigvesszük, milyen színésznőkkel dolgozott együtt Woody Allen az elmúlt tíz évben. A teljesség igénye nélkül Scarlett Johansson, Penelope Cruz, Marion Cotillard, Cate Blanchett, Emma Stone és Kristen Stewart is igennel felelt a mester hívására. Ez a lista bővült most egy Oscar-díjas színésznővel, következő filmjében Kate Winsletet rendezi majd Woody Allen – értesült a Variety.

Kate Winslet a 88. Oscar-gálán, 2016 februárjábanForrás: AFP/2016 Getty Images/Kevork Djansezian

Azon kívül, hogy ősszel kezdik forgatni, mást nem lehet tudni a filmről, de az mindenképpen jó előjel, hogy legutóbbi rendezése, az idei cannes-i filmfesztivált nyitó Café Society remekül sikerült. A filmre varázsolt álomszerű, buja Hollywoodot öröm nézni, Kristen Stewartnak pedig  „sikerül elhitetnie a nézővel, hogy valóban ő lehet az a nő, akit a főhős egész életében bánni fog, hogy futni hagyott” – lelkendezett a filmért Onozó Róbert kritikusunk a fesztivál idején.

Nem sokon múlott, hogy ezen a képen ne Kate Winslet szerepeljen - Scarlett Johansson és Woody Allen a Match Point forgatásánForrás: AFP

Winslet a kétezres évek közepén már majdnem feltűnt egy Wood Allen-filmben. Leszerződött a Match Point-hoz, ám a forgatás kezdete előtt nem sokkal felhívta a rendezőt, és arról panaszkodott, hogy az előbb fejezett be egy filmet, ki van merülve, és nem tudott elég időt tölteni a nemrég született gyermekével. Allen megértette a színésznő indokait, és nem haragudott a kiszállása miatt. Végül Scarlett Johansson került Winslet helyére a Match Point-ba.

Ha a nyolcvanéves rendező továbbra is tartja magát a saját tempójához, és minden évben elkészít egy filmet, akkor a Kate Winslettel készülő projektjét már jövőre láthatjuk. De ne szaladjunk ennyire előre az időben, előbb még a Café Society-t is be kell mutatnia a magyar moziknak.