Budapest kihozta a királynőt Penélope Cruzból

2016.06.23. 17:57

Március elejétől több héten át hazánkban forgatta Penélope Cruz a Spanyolország királynője című spanyol vígjátékát, amelyhez most kiadták az első rövid előzetest. Mindössze 35 másodpercig tart, de mégis nyomot hagy a teaser, mivel pompázatos ruhákat viselve, színes díszletekben mozogva láthatjuk a színésznőt. Az biztos, hogy a film látványával nem lesz gond.

Az ötvenes években játszódó Spanyolország királynője az 1999-es Álomlány folytatása, amelyben húsz évvel később térnek vissza az eredeti szereplők. Cruz egy színésznőt alakít, akiből időközben hollywoodi filmcsillag lett, és a hazájába visszatérve I. Izabella spanyol királynőt játssza el. A forgatás azonban nem megy zökkenőmentesen, régi rendezőjének a feltűnése káoszba taszítja a film készítését.

Penélope Cruz a Spanyolország királynője című film forgatásánForrás: Laokoon Filmgroup

Cruznak eddig nem sok babért termett 2016-ban: a Zoolander 2 nyomába sem ért a kultikus első résznek, az Agyas és agyatlan című akcióvígjáték megbukott, és a Mamá-t is elutasították a kritikusok. Most a Spanyolország királynő-jében bízhat, amelynek az első része nyolc díjat nyert a spanyol Oscarnak is nevezett Goya-gálán.

A Torrente-filmekkel híressé vált Santiago Segura, a Homeland szakállas sztárja, Mandy Patinkin, A herceg menyasszonya földműves legénye, Cary Elwes és az Árvaház című horror rendezője, J.A. Bayona  is szerepet kapott a filmben, amelyet november 25-től vetítenek Spanyolországban. Magyarországi bemutatóról nincsen információnk.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK