Cikksorozatunkban sorra vesszük a legendás filmes pucérkodásokat, amelyek meghatározóak voltak szerzőink pszichoszexuális fejlődésében. Mondunk még egy okot, hogy miért járnak az egész világon az olasz nők csodájára. Úgy hívják, hogy Violante Placido, és többek között George Clooney is a rajongói közé tartozik. Lélegezni is elfelejtettünk, amikor kiemelkedett a hegyi folyó vízéből, és káprázatos domborulatai a szemünk elé tárultak.

 

 

#87 - Violante Placido (Az amerikai, Moana, Soul Mate)

Aki látta az eredetileg fényképész Anton Corbijn Az amerikai című, méltóságteljes lassúsággal hömpölygő bérgyilkosos thrillerét, az bizonyára egyetért velem, hogy bármelyik képkockáját szívesen kifüggesztené a falra. Lehet, hogy nincs túl sok minden az esztétikus felszín alatt, de így is elbűvölt, hogy a holland rendező milyen rendkívüli módon örökítette meg a szépség különböző formáit.

Violante Placido Az amerikai című filmbenForrás: Palace Pictures

Szerelmese lettem a közép-olaszországi Abruzzo régiónak, a hegyoldalba ékelődött zegzugos olasz kisvárosnak, de leginkább Violante Placido varázsolt el, aki még ebből az ízléses szépséghalmozásból is ki tudott emelkedni. Az olasz színésznő Az amerikai-val lépett ki a nemzetközi filmes porondra, és egyúttal fényes bizonyítékát adta annak, hogy a Placido családban a színészi tehetség is örökletes.

Violante Placido és George Clooney Az amerikai című filmbenForrás: Palace Pictures

Édesapja Michele Placido, akit itthon leginkább a Polip című tévésorozat felügyelőjeként ismernek, de színészként és rendezőként számos további nagyszerű bűnügyi film kötődik a nevéhez. Violante édesanyjának, Simonetta Stefanellinek A Keresztapa a leghíresebb filmje, ő játszotta a Sziciliában bujkáló Michael tragikus sorsú szerelmét, Apollóniát.

Az édesanyja – legalábbis a szerepe szerint – Al Pacinót bolondította magába, Violante Placido pedig George Clooney-ban ébresztett mély érzelmeket. Pedig a kapcsolatuk szigorúan csak a szexre korlátozódott Az amerikai elején: a bérgyilkost játszó Clooney fizetett, a prostituáltat alakító Placido pedig megdolgozott a pénzért.

A piros színbe áztatott, hihetetlenül erotikus szexjelenetből még csak néhol lehet kiérezni, hogy többről van itt szó a férfi testi vágyainak a kielégítésénél, később viszont már egy fülig szerelmes nőt láthat fürdeni meztelenül a hegyi folyóban, és a szakmájából kifolyólag mindenkivel bizalmatlan bérgyilkos is egyre kevésbé tudja elnyomni az érzelmeit.

Sajnos nem láttam a 2009-ben készült Moana című tévéfilmjét, de elég volt megnéznem a fenti részletet, illetve pár mondatot olvasnom Moana Pozziról, a Placido által megformált híres pornószínésznőről, hogy tudjam, ezt az alkotást pótolnom kell. Pozzi rövid és mozgalmas élete tele volt botrányokkal. Úgy forgatta le élete első felnőttfilmjét a nyolcvanas években, hogy közben egy gyermekműsort vezetett a Rai televízióban, később Cicciolinával is együtt dolgozott, és idővel még nála is nagyobb népszerűségre tett szert.

A színésznő több filmjében is meztelenkedett, mi még a Soul Mate (L'anima gemella)című boszorkányos szerelmi történetet tartottuk kihagyhatatlannak. Egy nő úgy próbálja meg visszaszerezni az őt elhagyó férfit, hogy beleköltözik Violante Placido testébe. Így rögtön érthetővé válik, hogy a színésznő a kádból kikelve miért csodálkozik rá a saját tükörképére.

Cikksorozatunk korábbi részei:

#86 - Audrey Tautou 
#85 - Bordán Lili
#84 - Penelope Ann Miller
#83 - Jennifer Lopez
#82 - Olga Kurylenko
#81 - Diane Kruger
#80 - Marozsán Erika
#79 - Gwyneth Paltrow
#78 - Hámori Gabriella
#77 - Ornella Muti
#76 - Christina Ricci
#75 - Alyssa Milano
#74 - Rooney Mara
#73 - Denise Richards
#72 - Marion Cotillard
#71 - Elizabeth Berkley 
#70 - Shannon Elizabeth
#69 - Kerekes Vica
#68 - Ludivine Sagnier
#67 - Sylvia Kristel
#66 - Katie Holmes
#65 - Eva Green
#64 - Virginie Ledoyen
#63 - Patsy Kensit
#62 - Léa Seydoux
#61 - Olivia Wilde
#60 - Kirsten Dunst
#59 - Lizzy Caplan
#58 - Vanessa Paradis
#57 - Jessica Chastain
#56 - Rebecca De Mornay
#55 - Bo Derek
#54 - Keira Knightley
#53 - Gryllus Dorka
#52 - Madeleine Stowe
#51 - Reese Witherspoon
#50 - Scarlett Johansson
#49 - Dobó Kata
#48 - Cindy Crawford
#47 - Rebecca Romijn
#46 - Emily Blunt
#45 - Asia Argento
#44 - Osvárt Andrea
#43 - Drew Barrymore
#42 - Gabrielle Anwar
#41 - Alexandra Daddario
#40 - Charlize Theron
#39 - Gemma Arterton
#38 - Nicole Kidman
#37 - Kim Cattrall
#36 - Amy Smart
#35 - Rosario Dawson
#34 - Jamie Lee Curtis
#33 - Anne Hathaway
#32 - Emmanuelle Seigner
#31 - Anna Falchi
#30 - Amber Heard
#29 - Amber Smith
#28 - Elizabeth Hurley
#27 - Valeria Golino
#26 - Demi Moore
#25 - Angelina Jolie
#24 - Mathilda May
#23 - Mädchen Amick
#22 - Penélope Cruz
#21 - Erika Eleniak
#20 - Paz Vega
#19 - Natasha Henstridge
#18 - Kim Basinger
#17 - Madonna
#16 - Sherilyn Fenn
#15 - Irene Jacob
#14 - Patricia Arquette
#13 - Salma Hayek
#12 - Rachel Weisz
#11 - Marisa Tomei
#10 - Halle Berry
#9 - Heather Graham
#8 - Uma Thurman
#7 - Liv Tyler
#6 - Sharon Stone
#5 - Susan Sarandon
#4 - Jane March
#3 - Jennifer Connelly és Virginia Madsen
#2 - Shannon Tweed
#1 - Phoebe Cates